ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa

WIN het ANWB-boek ‘Fietsvakanties in Europa’

Martine van Kuler

Fiets jij graag? En houd je van avontuur, natuur, cultuur, bourgondisch genieten en onontdekte plekjes? Dan is het ANWB-boek 'Fietsvakanties in Europa' een aanrader. Christa Veldkamp heeft hierin 24 fietsroutes door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Denemarken uitgewerkt. Campingtrend mag twee boeken weggeven! Winnen? Lees dan snel verder.

Christa Veldkamp heeft al heel wat fietsvakanties meegemaakt. ‘Al fietsend heb ik ontdekt hoe afwisselend en verrassend Nederland en andere landen in Europa zijn. Niet alleen qua natuur, maar ook qua cultuur en historie. Vanaf het fietszadel zie je dat op een rustige én actieve manier. En dat geeft voldoening’, zo schrijft ze in het voorwoord van Fietsvakanties in Europa. In dit boek geeft ze inspiratie voor 24 mooie meerdaagse fietstochten. Wil je er geen hele fietsvakantie van maken, dan kun je er natuurlijk ook een mooie etappe uitkiezen.

ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
Christa Veldkamp tijdens een van haar fietsvakanties.
ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
Christa Veldkamp tijdens een van haar fietsvakanties.

De mooiste fietsstreken in Noordwest-Europa

Het ANWB-boek Fietsvakanties in Europa is geen precieze routebeschrijving. Het is een beschrijving van de omgeving en geeft je een idee van wat je onderweg kunt verwachten. Zo lees je bijvoorbeeld door welke steden en natuurgebieden je fietst, welke musea je onderweg tegenkomt, en waar je een lekker lokaal biertje kunt drinken.

Wil je de exacte route weten? Gebruik dan de QR-code die bij elke route staat. Vervolgens zie je het exacte verloop van de route in Google Maps, inclusief startplaatsen, overnachtingsplaatsen en de beschreven bezienswaardigheden.

ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
Een boek vol fietsinspiratie.
ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
Een boek vol fietsinspiratie.

Voor culturele levensgenieters, natuurliefhebbers en kilometervreters

Je hoeft echt geen goedgetrainde fietser te zijn om de routes af te leggen. Ze zijn goed te doen voor gemiddeld getrainde mensen. Bovendien staan bij de routes met behulp van een sterrensysteem aangegeven hoe zwaar de tocht is. Een voorbeeld van een makkelijk te fietsen route is de eerste: Hollandse Waterlinie. Je rijdt over goede fietspaden langs vestingstadjes, forten en kastelen. De totale fietstocht is 273 kilometer lang en duurt vijf dagen. Overnachten kan op een camping, in een hotel of andere bijzondere accommodatie. Geen zin in of tijd voor een meerdaagse fietstocht? Kies dan een (stukje van) een etappe uit.

Een heel wat zwaardere fietstocht is die van Maastricht naar Luxemburg. In zes dagen tijd overbrug je 344 kilometer. Onderweg wacht je soms een stevige klim. Gelukkig tipt de auteur ook hier waar je kunt rusten en genieten van lokale specialiteiten.

ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa
ANWB-Boek Fietsvakanties in Europa

Win 'Fietsvakanties in Europa'

Het ANWB-boek Fietsvakanties in Europa van Christa Veldkamp staat barstensvol mooie foto’s en goede tips. Wil jij deze zomer nog mooie fietstochten maken? Doe dan mee met onze winactie. Campingtrend mag namelijk twee exemplaren weggeven. Ga naar onze Facebook-pagina en laat weten waarom jij dit boek wilt winnen.

Behoor je niet tot de gelukkige winaars? Koop het boek dan voor 24,99 euro in de boekhandel of via onderstaande button. ANWB-leden betalen een euro minder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!