Wild Land Rock Cruiser daktent met gasveersysteem

Marije Onderwaater

Dertig seconden. Dat is volgens de fabrikant de opzettijd van de nieuwe Wild Land Rock Cruiser daktent. Deze tent heeft een bijzondere z-vorm en komt met een telescoopladder. De Wild Land Rock Cruiser daktent is ook geschikt voor hogere auto’s.

Gasveersysteem

Bij het opzetten duwt het gasveersysteem het aluminium frame en dak van elkaar, waardoor de slaapplaats tevoorschijn komt. Het matras dat hier ligt heeft een afmeting van 2,05 x 1,40 meter. Door de z-vorm ontstaat er na het uitklappen een kleine ‘luifel’. Daardoor is het mogelijk deze daktent van Wild Land ook bij slecht weer open te zetten voor de nodige ventilatie. Een geïntegreerde led-strip zorgt voor licht in de tent. De verlichting is aan te sluiten op een (eigen) powerbank.

Standaard dakdragers op Wild Land Rock Cruiser daktent

Een surfplank of andere extra bagage meenemen is geen probleem dankzij de twee dakdragers die bij de standaarduitrusting horen. Deze hebben een draaglast van honderd kilo. Vóór het openen van de daktent moet de bagage er wel even af worden gehaald. De dragers zijn demontabel, dus makkelijk te verwijderen als ze niet in gebruik zijn.

Volgens Wild Land staat de Rock Cruiser binnen 30 seconden.
Volgens Wild Land staat de Rock Cruiser binnen 30 seconden.

Aluminium telescoopladder

De ramen in de daktent zijn voorzien van horrengaas. Verder zijn er aan de voorzijde van de tent nog twee opbergzakken voor schoenen aangebracht. De telescoopladder is gemaakt van aluminium en kan tot 2,30 meter de hoogte in. Het is ook mogelijk de ladder weg te laten. In dat geval gaat er honderd euro van de aanschafprijs af. Vanwege het opzetsysteem is de Wild Land Rock Cruiser daktent ook geschikt voor hoge auto’s.

De Wild Land Rock Cruiser daktent kost – mét ladder – 2259 euro. De tent is ook verkrijgbaar met een anti-condensmat. Deze mat vormt een extra laag tussen het matras en de bodemplaat. Zonder zo’n mat kan het matras gaan schimmelen doortranspiratie- en condensatievocht. Wild Land adviseert voor voor deze daktent eenanti-condensmat van 10 millimeter. Deze kost 59,50 euro. De Rock Cruiser is te koop via daktent.nl.

Daktenten zijn populair. Zo schreven we onlangs al over het voor deelnemers uitverkochte Daktentfestival Nederland. Aanmelden voor de bezoekersdag op zaterdag 18 september 2021 is nog wel mogelijk.

De telescopische ladder komt tot 2,30 meter.
De telescopische ladder komt tot 2,30 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…