Whale trailer modulaire caravan van de toekomst

Jos Mark

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de Whale trailer is een concept. Hij bestaat nog niet en je kunt hem dus nog niet kopen. Maar wát een concept heeft de Chinese ontwerper Hu Yong neergezet. Zijn modulaire caravan van de toekomst was afgelopen maand goed genoeg voor een Red Dot Award.

Compact en ruim

Compact onderweg en ruim staan op de camping. Zeker met de huidige ontwikkelingen rond trekauto’s wil je het liefst een caravan met een zo laag mogelijke luchtweerstand en een laag eigen gewicht. Wij fantaseren dat de Whale trailer van carbon is gemaakt.

Whale Trailer is de caravan van de toekomst

De opvallendste kenmerken zie je direct: alles klapt en schuift uit. Neem nu de keuken, die kun je binnen gebruiken, maar ook naar buiten schuiven en daar lekker kokkerellen. Dak omhoog voor stahoogte, achterkant eruit en zo verdubbelt de binnenruimte. In dat deel van de Whale Trailer bevindt zich het bed dat je ook weer ingeschoven kunt gebruiken.

Helemaal gaaf is de opklappende achterwand. Zie jezelf al liggen met een kabbelende rivier onder je voeteneind, of een ruisende zee? We hadden het al eens eerder over kamperen in de toekomst, maar deze Whale Trailer hoort zeker in dat rijtje thuis.

Lage luchtweerstand

De buitenkant van de Whale Trailer is springt in het oog; de hele buitenkant is glad en gestroomlijnd. Ingeklapt heeft hij wat weg van de kop van een walvis. De openingen achter de wielen versterken dat gevoel. Vinnen op het dak voor meer stabiliteit en de naadloze deuren en ramen maken het beeld compleet. Deze caravan moet een extreem lage luchtweerstand hebben. Best logisch, want de druk op het milieu wordt steeds hoger en hoe minder een caravan de auto afremt, des te minder energie er nodig is om de combinatie voort te bewegen. En dat scheelt, of je nu diesel, benzine, elektriciteit of – doe eens gek – waterstof verbrandt. Niet zo gek dat dit concept een Red Dot Award in de wacht sleepte toch?

Is deze gave caravan toch iets te gladjes voor je? bekijk dan eens deze minicaravan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.