Westfalia Amundsen buscamper heeft verschillende lengtes en indelingen

Luc Schaepkens

De Westfalia Amundsen buscamper – de instapper van Westfalia – is er in drie lengtematen tot 6,40 meter. Er is keus uit een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed of enkele bedden.

Westfalia Amundsen buscamper op Fiat Ducato

De vier verschillende indelingen hebben de Fiat Ducato als basisvoertuig. Het zijn de 540 D, de 600 D en E en de 640 E. Respectievelijk zijn ze 5,40 meter, 6 meter en 6,40 meter lang. Wat je noemt een compacte buscamper. Daardoor zijn ze prima geschikt om ook buiten de vakanties mee onderweg te zijn. Ze passen op de meeste parkeerplaatsen. Je kunt er prima mee uit de voeten in het stadsverkeer. En ook de smalle straten in een Italiaans dorpje zijn geen probleem. Westfalia gaat bij de Amundsen – de instapserie van deze Duitse camperbouwer met de lange historie – daarnaast prat op de prijs-kwaliteitverhouding. Veel camper voor je geld, aldus de fabrikant. De vier modellen hebben een dieselverwarming van Truma aan boord. En kies je voor het optionele winterpakket, dan werkt die ook elektrisch.

Amundsen in viervoud

De 540 D is de kleinste Amundsen. Met een lengte van 5,40 meter voelt hij zich prima thuis in de stad. Krappe parkeerplaatsen en drukke avondspitsen deren hem totaal niet. Een prima buscamper voor dagelijks gebruik. Hij heeft een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed achterin. Highlight in een buscamper van deze lengte is de ruime badkamer. Daar kan menig groter model nog iets van leren. Ook de Westfalia Amundsen buscamper 600 D heeft achterin een tweepersoonsbed. Handig: in deze twee modellen klap je het bed omhoog en ontstaat er een ruime garage. Genoeg plek voor het plaatsen van je fiets bijvoorbeeld.

Er is ook een Amundsen 600 E (foto boven het artikel). De E staat in dit geval voor enkele bedden. In het midden van deze buscamper de keuken met daar tegenover de badkamer. De cabinestoelen zijn draaibaar en vormen samen met de dinettebank een gezellige zithoek. De dinettebank is uitgerust met twee driepuntsgordels. Standaard zijn deze plaatsen voorzien van Isofix-sluitingen voor het plaatsen van kinderzitjes. Er zijn zo vier zitplaatsen met gordel aanwezig in deze Westfalia Amundsen buscamper.

Dwarsgeplaatst tweepersoonsbed, zithoek in de 540 D en de keuken.
Dwarsgeplaatst tweepersoonsbed, zithoek in de 540 D en de keuken.

Amundsen 640 E met enkele bedden

De grootste Amundsen is de 6,40 meter lange 640 E. Met enkele bedden dus. Je maakt daar desgewenst ook een groot tweepersoonbed van. Je hebt het dan over een bedmaat van 2,00/1,85 x 1,97 meter. En heb je een derde slaapplek nodig, dan is die te maken achter de voorstoelen. Drie dakluiken met hor zorgen voor veel daglicht en ventilatie in de camper.

De Nederlandse dealer voor Westfalia buscampers is Campercentrum Nederland. Daar kun je ook terecht voor de andere modellen van dit merk, zoals de Club Joker en de Sven Hedin. De Amundsen 540 D is er vanaf 54.225 euro. De 600 D vanaf 56.945 euro. De 600 E is iets goedkoper. En de grootste Westfalia Amundsen buscamper – de 640 E – koop je in ons land vanaf 60.385 euro.

Indeling van de Westfalia Amundsen 640 E.
Indeling van de Westfalia Amundsen 640 E.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur