Weinsberg CaraHome 550 MG: korte alkoof met ruimte voor kids

Luc Schaepkens

De Weinsberg CaraHome 550 MG is een compacte alkoofcamper. Dat zit hem met name in de 5,97 meter in de lengte. Hij heeft wel de normale hoogte en breedte van een alkoof. In dit geval 2,30 en 3,20 meter. En dus biedt de camper volop de ruimte. Ook voor een gezin met kids.

Alkoofcamper

Een alkoofcamper is over het algemeen vooral groot. En dat schrikt sommige mensen af. Dat blijkt ook uit de verkoopcijfers. Weinsberg heeft hem als CaraHome-serie in drie maten. De kortste van de drie is de Weinsberg CaraHome 550 MG. Die oogt – doordat hij zo kort is – lekker compact en wendbaar. Dat hoeft dus niet meer af te schrikken. Toch heeft hij binnen gewoon de ruimte die alleen een alkoofcamper kan bieden. Hij heeft vier slaapplaatsen. Het tweepersoonsbed in de alkoof – met 73 centimeter ruimte tussen matras en dak prettig ruim – en een tweepersoonsbed helemaal achterin. Dat laatste is niet in hoogte verstelbaar – twee treden maken de instap gemakkelijker – en heeft een bedmaat van 2,10 bij 1,35/1,15 meter. Het bed in de alkoof is 1,99 bij 1,40 meter groot.

Weinsberg CaraHome 550 MG met klassieke indeling

Oké, de indeling is niet spannend. Eerder het gebruikelijke, maar daar is eigenlijk helemaal niks verkeerd aan. Voorin het woongedeelte met twee draaibare cabinestoelen, een dinettebank en een tafel in twee delen. Hierdoor kan iedereen tijdens het eten bij zijn bord. Klap hem ’s avonds na het eten weer gedeeltelijk in en er is weer meer bewegingsruimte. Onder het bed achterin de garage. Deze heeft een afmeting van (lbh) 2,18 x 0,95 x 1,32 meter. Aan elke kant van de alkoofcamper een toegangsluik.

In het midden van de Weinsberg CaraHome 550 MG de keuken en de badkamer. Die laatste is 1 meter bij 90 centimeter groot. De wasbak is verschuifbaar. Hij hangt in de douche als je het toilet wilt gebruiken en boven het toilet als je wilt douchen. Tussen de douche en het toilet kun je een klapdeur dichtdoen om al te enthousiast watergespetter te voorkomen.

Compacte alkoofcamper met ruimte

Het werkblad van het keukenblok is te vergroten door een opklapbare plank te gebruiken. Er zijn drie pitten tot je beschikking. De koelkast heeft een inhoud van 106 liter. De watertanks zitten onder de vloer verborgen. Ze zijn optioneel verwarmbaar en geïsoleerd. Water vullen gaat via de travelbox, waar alle aansluitingen samen komen. Het dak van de Weinsberg alkoof camper is van gfk, de wanden van gladde 31 millimeter dikke sandwich aluminiumplaat. Deze zijn versterkt door een raamwerk van hout.

Basisvoertuig is de Fiat Ducato met de 2,3 liter multijet 6d temp dieselmotor van 120 pk. Hij heeft een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving. Wil je meer luxe, dan kun je kiezen voor het Fiat-pakket. Daarin onder andere motorairco en een airbag voor de bijrijder. Ook is er het zogenoemde Smart-pakket. Daarin onder meer een hordeur en geïsoleerde watertanks.

SpecificatiesWeinsberg CaraHome 550 MG

Basis: Fiat Ducato, 2,3 liter Multijet, 120 pk
Afmetingen (lbh): 5,97/2,30/3,20 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: 2625 / 875 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4/4
Prijs: vanaf 61.764 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur