Weinsberg campers 2022 zijn Superlight en hebben meer laadvermogen

Luc Schaepkens

Ieder camperaar weet het. Je moet soms flink op de kilo’s letten. Vooral als je onder de 3500 kilo wilt of moet blijven. Weinsberg heeft daar iets op gevonden. De innovatie bij de Weinsberg campers 2022 heet Superlight. En er komt heel wat meer bij kijken dan simpelweg dingen weglaten.

Weinsberg campers 2022

Een maximale gewichtsbeparing. Geen stress meer bij het inladen van de bagage. Weinsberg maakt het mogelijk met de nieuwe Superlight technologie. De Weinsberg campers 2022 krijgen hierdoor een lager eigen gewicht. Daardoor blijft er meer laadvermogen over. En dus kan er meer bagage worden meegenomen. De twee grootste Weinsberg campers 2022 zijn met deze nieuwe technologie uitgerust. Dat zijn de CaraCore 700 MEG (foto boven artikel) en de CaraHome 650 DG.

Interieur Weinsberg CaraHome 650 DG
Interieur Weinsberg CaraHome 650 DG

Zo werkt Superlight van Weinsberg

Een nieuw meubelconcept zorgt voor een flinke gewichtsbesparing. De meubelen worden met behulp van lichtere materialen – de lisocore®‐Leichtbauplatten – gemaakt. Ze blijven echter even sterk en stabiel. De gebruikte platen hebben een speciale kern en zijn deels hol. Ook ligt er een nieuwe 52 millimeter dikke bodemplaat in de Weinsberg campers 2022. Deze is met XPS-schuim geïsoleerd. De plaat heeft een verbeterde stabiliteit en isolatie. Daarnaast worden her en der stalen onderdelen vervangen door kunststof delen. Zo zijn de bladveren niet langer van staal, maar van hightech kunststof. Nog meer gewicht kun je in de Weinsberg campers besparen door de optionele Lithium Ion accu’s te gebruiken.

CaraCore 700 MEG en CaraHome 650 DG

Door deze nieuwe technologie hebben deze Weinsberg campers een duidelijk lager eigen gewicht. De Superlight technologie zorgt ervoor dat tot 30% meer laadvermogen beschikbaar is. De CaraCore 700 MEG Superlight is daarbij geschikt voor vijf personen. De CaraHome 650 DG Superlight heeft achterin een Frans bed. Daarbij boven de cabine een bed in de alkoof. Dit model vervangt de 700 DG. Hij is compacter en wendbaarder. Toch is hij geschikt voor tot zes personen. Het hogere laadvermogen laat ook het nodige aan extra uitrusting toe. Zo kun je kiezen voor het Smart-, het Media- en het TV-pakket en meer. De Weinsberg campers 2022 in Superlight-uitvoering zijn ideale familiecampers.

CaraHome 650 DG.
CaraHome 650 DG.

CaraCore en CaraHome

Deze trendsetter combineert functionaliteit met design. De halfintegraal is standaard voorzien van een hefbed. Voortaan staan de gasflessen naast elkaar en zijn zo gemakkelijker te wisselen. Optioneel kun je in de CaraCore halfintegraal kiezen voor nieuwe verlichting aan de luifel. Fiat-cabinestoelen met ingebouwde gordels hebben voortaan desgewenst dezelfde bekleding. Er kan ook worden gekozen voor verstelbare premium Aguti-stoelen. Compleet met draaischijf en armleuningen. Zelfs stoelverwarming en luchtvering is mogelijk.

De CaraHome alkoof is er voor tot aan zes personen. Nu dus ook als 650 DG Superlight. De 650 MEG is de populaire indeling met enkele bedden. Deze heeft een ruime zithoek. Je kunt met vijf personen rond de tafel zitten. De keuken telt drie pitten. De koelkast meet – afhankelijk van de indeling – 107 tot 177 liter. De badkamer is ruim bemeten. Behalve de enkele bedden achterin is er ook een bed in de alkoof voorin. De CaraHome kreeg naast een nieuwe 10 millimeter dikkere bodemplaat ook een andere striping aan de buitenkant. Het dak is voorzien van gfk. Het interieur kreeg voor het nieuwe seizoen eveneens een update. De handgrepen op de kastkleppen verdwenen. Zij werden voorzien van een push-lock. De CaraHome is er als 550 MG, 600 DKG, 650 DG Superlight en 650 MEG.

De CaraLoft 650 MF.
De CaraLoft 650 MF.

CaraLoft en CaraSuite

Bij de populaire halfintegralen CaraLoft en CaraSuite de nodige veranderingen. Zo kregen de CaraLoft 650 ME en 650 MF en de CaraSuite 650 MF en 700 ME een nieuwe gaskast. Daarin passen twee 11 kilo gasflessen naast elkaar. Voor de CaraLoft 600 MF en CaraSuite 650 MG is er optioneel een uittrekbare gaslade beschikbaar. Door deze uit te trekken, kunnen de achter elkaar staande gasflessen gemakkelijker worden gewisseld. In de CaraLoft 600 MG werd er meer stahoogte in de douchecabine gecreëerd.

Eerder stelden we hier de compacte CaraHome 550 MG alkoofcamper aan je voor. Je leest het artikel hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur