Campingtrend VrijMiBo Marije

Weekendje weg – VrijMiBo met… Marije

Marije Onderwaater

Bitterballen, bier, wijn en sterke verhalen: meer heb je niet nodig voor een vrijdagmiddagborrel. Gezellig even de kroeg in, na een week hard werken. Met collega’s of vrienden. En zo ontstaat ook deze nieuwe column: de Campingtrend VrijMiBo. Iedere vrijdag rond de klok van vijf blikken we terug op de afgelopen week. Dit keer is het de beurt aan Marije.

Als ik dit schrijf is het Hemelvaartdag. Na een eindeloos nat voorjaar, schijnt nu eindelijk de zon! En dat is te merken, want de campings zijn volgeboekt. Fijn! Ook Martine is er vandoor. Met haar gezin trekt ze deze dagen door Duitsland met een buscamper, de Sun Living V 60SP TentTop. In augustus schreven we hierover: “Met z’n vieren op pad met een buscamper? Dat kan prima met de Sun Living V 60SP TentTop. Voor seizoen 2023 krijgt deze buscamper een slaaphefdak voor nog meer bewegingsvrijheid.”

Martine gaat nu ervaren hoe het bevalt om met een buscamper te kamperen. Net stuurde ze al een foto door van haar twee kinderen, blij in de camper. En eerlijk gezegd, ben ik best een beetje jaloers. Ik zit namelijk achter mijn laptop al de hele dag te werken. Het lot van een zzp’er die goed in het werk zit. En dat is natuurlijk alleen maar fijn!

Weekendje kamperen

In een lang vrij weekend als dit, waarin ook nog eens de zon schijnt, waren we vroeger allang weggeweest. Slaapzakken en tent achterin en gáán! Tegenwoordig zitten die spontane weekendjes er nog maar weinig in. Sinds de kinderen ouder zijn, staan veel van onze weekenden in het teken van sport. Vooral in deze periode is er bijna elk weekend wel een wedstrijd. En dat maakt ons iets minder vrij dan vroeger.

Achterste Hoef Pinksteren
Met Martine tijdens een weekendje Achterste Hoef met onze gezinnen
Achterste Hoef Pinksteren
Met Martine tijdens een weekendje Achterste Hoef met onze gezinnen

Weg met de vouwwagen

Dit weekend hebben we dan wel geen sportwedstrijden, dus we hebben overwogen om onze tenttrailer te pakken en eropuit te trekken. Toch hebben we om diverse redenen besloten om niet te gaan kamperen. Een daarvan is dat we vandaag – Hemelvaartsdag – beiden nog volop aan het werk zijn en niet genoeg tijd hebben om voorbereidingen te treffen. Dat we onze Fat Freddy op zondag niet naar de stalling kunnen brengen, helpt ook niet mee. Komende week zijn we namelijk weer druk, onder meer met de Avondvierdaagse die maandag start en waar ik een deel van de schoolorganisatie voor doe. Kortom, beren óveral op de weg!

Hopelijk gaan we nog vóór de zomervakantie met de Fat Freddy weg
Hopelijk gaan we nog vóór de zomervakantie met de Fat Freddy weg

Thuis blijven?

Na veel overleg – gingen we wél of niet kamperen? – besloten we voor een alternatief te gaan. Morgen gaan we voor twee nachten naar Texel, waar we een hotel hebben. Vanavond gooi ik wat spullen in een tas en vertrekken we naar de boot. Kamperen was héél fijn geweest, maar in dit weekendje heb ik ook veel zin.

Voor iedereen die dit weekend op de camping staat, thuis is óf ergens anders van een lang weekend geniet: veel plezier!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…