Weekend in een safaritent op camping Kriemelberg Bushcamp in Ermelo

Martine van Kuler

Soms is een verblijf op een camping zo rustgevend dat je ernaar terugverlangt. Dat is precies wat ik heb met camping Kriemelberg Bushcamp in Ermelo. Het weekend dat wij daar verbleven in een safaritent ligt alweer een paar jaar achter ons, maar ik herinner het me als de dag van gisteren.

Safaritent

Geen rijdende auto’s, geen kletsende buren of dichtslaande voordeuren. Terwijl ik langzaam ontwaak in een safaritent op camping Kriemelberg Bushcamp hoor ik niets van dit alles. Stilte! En dat is niet het enige dat fijn is aan deze camping op de Veluwe.

De safaritenten liggen heerlijk tussen de bomen.
De safaritenten liggen heerlijk tussen de bomen.

Goed onderhouden camping op de Veluwe

Terwijl ik me eens uitrek bedenk ik me wat ik dan wél hoor. Is het echt helemaal stil? Het lijkt erop, maar dan hoor ik de wind door de bomen, het getik van een specht en een zingend vogelpaartje. Voor ik me goed en wel realiseer waar ik ben krijg ik een natte lik over mijn wang. Twee donkere ogen kijken me smekend aan: mijn hond is toe aan een ochtendwandeling. Dat treft, want vanaf de camping loop je zo het bos in.

Opstaan kost me wat moeite, want het is flink koud in de safaritent waarin we verblijven. De wetenschap dat de ruimte dankzij de aanwezige pelletkachel snel behaaglijk is, geeft me het laatste zetje. Het vroege najaarszonnetje lacht ons vriendelijk toe terwijl hond en ik over de camping wandelen.

Camping Kriemelberg Bushkamp heeft veel stacaravans. Vaste plekken, met keurig aangelegde tuintjes ervoor. De velden zijn grotendeels leeg, een enkele toercaravan daargelaten. Dit verbaast me niet. De herfst is in aantocht en we hebben zojuist de koudste septembernacht in 47 jaar gehad.

Safaritent in het bos

Tijdens het weekend op camping Kriemelberg Bushcamp overnachtte ik voor het eerst in een safaritent. En wat voor een! Tot vreugde van mijn kids was er zelfs een bedstee waar ze precies met z’n tweeën konden slapen. Via een trappetje klommen ze erin en met de houten deurtjes gesloten hadden ze een heel knusse slaapplek. De man en ik moesten het doen met een iets minder knus ‘hemelbed’, maar de twee eenpersoonsmatrassen lagen prima.

De badkamer met toilet, wastafel én douche was ronduit een luxe. Hetzelfde geldt voor het keukentje, dat niet alleen voldoende inventaris had, maar ook een waterkoker en een koffiezetapparaat. Dankzij de kachel was het binnen snel lekker warm, en het knisperende vuurtje vond ik heel gezellig. Buiten zitten was er helaas niet bij, maar bij hogere temperaturen is het op de veranda ongetwijfeld heerlijk toeven.

Dikke pret op de trampoline.
Dikke pret op de trampoline.

Van camping De Kriemelberg naar Kriemelberg Bushcamp

Campinggasten beoordelen De Kriemelberg op Zoover met een 8,4 en ik begrijp waarom. Alles ziet er even goed onderhouden uit. Tijdens de ochtendwandeling spot ik – naast een eekhoorntje en een konijnenfamilie – een schattig houten huisje dat ’t Kriemeltje heet. Het blijkt een bibliotheek. Ook is er een sportveld en een speeltijd. De kids hebben zich goed vermaakt op de aanwezige trampoline.

Zogezegd is mijn verblijf op De Kriemelberg al even geleden. Sindsdien is er het een en ander veranderd. Zo heet de camping nu Kriemelberg Bushcamp. Geen gekke naam, want je kampeert er midden in het bos. Niet veranderd is de mogelijkheid om safaritenten te huren. Natuurlijk kun je er ook met je eigen kampeermiddel terecht, maar wil je een weekendje glampen en genieten van de natuur, dan is Kriemelberg Bushcamp wat mij betreft een aanrader.

Wist je trouwens dat je op Campingtrend nóg meer reviews van campings in Nederland vindt?

Informatie over de camping

Kriemelberg Bushcamp
Adres: Drieerweg 104, 3852 MC Ermelo
Land: Nederland
Afstand vanaf Utrecht: ca. 55 km
Geopend: april-oktober
Aantal plaatsen: 273
Website: Kriemelberg Bushcamp

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!