We zijn er Bijna! Martine van Os

We zijn er Bijna! terug op televisie

Martine van Kuler

We zijn er Bijna!-fans opgelet! Het tv-programma waarin vijftigplussers op kampeerreis gaan is vanaf eind augustus terug met een nieuw seizoen. Als voorproefje herhaalt Omroep MAX vanaf morgen de reis die Martine van Os in 2018 met kamperende senioren maakte naar Italië. Wij hadden destijds een interview met de presentatrice. Een terugblik!

We zijn er Bijna! speelde zich in 2018 af in Italië, in de hak van de laars om precies te zijn. En dat is een behoorlijke tocht van maar liefst vierduizend kilometer. De groep van 44 kampeerders bestond uit twintig echtparen en vier alleenstaanden. Zij startten in de Noord-Italiaanse stad Bologna, in de regio Emilia-Romagna. Vanaf daar trokken ze in vijf weken langs de Adriatische kust naar beneden, om uiteindelijk terecht te komen in Puglia.

We zijn er Bijna! Italië
We zijn er Bijna! Italië

Martine van Os over We zijn er Bijna!

“Ik heb vrij veel van Italië gezien, maar de hak van de laars is een heel ander soort Italië dan ik kende”, vertelde Martine van Os toen we haar in 2018 spraken over We zijn er Bijna!. “Het is een arm deel, maar de mensen zijn erg vriendelijk en het is mooi. Je vindt er bijvoorbeeld de Trulli. Dat zijn van die witte – beetje Hans en Grietje-achtige – ronde huisjes en boerderijen. Heel grappig en sprookjesachtig. Ik vond het vooral een stuk onontgonnen Italië. Veel mensen hadden het op hun verlanglijst staan, ik ook.”

De totale reis duurde vijf weken en de presentatrice was er al die tijd bij. “Dat vind ik leuk en het hoort bij het programma. Het gaat er juist om dat het gewoon wordt dat ik er bij ben en mee reis. Natuurlijk is het wel lang, maar je hoort mij niet klagen. Het is werk, maar dan wel hartstikke leuk werk.”

En wat vond Martine het leukste aan dat seizoen van We zijn er Bijna! in Italië? “Dat zijn zoveel dingen. Het stuk Italië vond ik bijvoorbeeld heel mooi. Maar ik vind het steeds om dezelfde reden leuk: mensen leren kennen. Verder zijn er ook deze reeks weer mensen bij die lustig muziek maken, dat vind ik ook altijd leuk. Verder is het mooi om te zien hoe het groepsproces zich ontwikkelt en dat mensen pret hebben. Sommige kampeerders blijken ook heel anders te zijn dan je in eerste instantie verwacht. En het verschil tussen alle mensen is bijzonder. De een is heel rustig en loom, terwijl de ander de hele dag op de fiets zit of voorbij rent.”

 

Kaart Italië
Kaart Italië

We zijn er Bijna! op herhaling

Komende week is iedere werkdag rond 19.00 uur op NPO 1 een herhaling te zien van We zijn er Bijna! in Italië. De eerste aflevering (maandag 20 juni) begint op een stadscamping aan de rand van Bologna. De begeleiders Lut en Willy verwelkomen de kampeerders hier met koffie en koek, zodat de groep uitgebreid kennis met elkaar maakt. Vervolgens reizen zij verder naar Novafeltria. Martine van Os maakt onderweg kennis met weduwnaar Joop, hij wil echter niet bij de pakken neer zitten en besloot daarom mee te gaan met deze reis.

Lut en Willy maakten deze reis al drie keer eerder en kennen de mooie plekjes. Voor de groep hebben zij een uitje bedacht: een exclusieve rondleiding door een klein houten theatertje in de buurt. Iets waar de gehele groep wel oren naar heeft. Ook de befaamde jeu de boules-competitie gaat van start. En er staat veel op het spel: de gouden beker!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!