Ga er maar voor zitten: startdatum nieuwe seizoen We zijn er Bijna! bekend

Martine van Kuler

Oplettende kijkers hebben Martine van Os misschien al gemist bij Tijd voor MAX. De presentatrice is namelijk op pad voor We zijn er Bijna! Inmiddels is ook bekend wanneer het nieuwe seizoen van ons favoriete kampeerprogramma te zien is.

Het twaalfde seizoen van We zijn er Bijna! brengt Martine van Os en de kamperende senioren naar Corsica en Sardinië. De reis begint en eindigt in Livorno op het Italiaanse vasteland. Hier pakt de equipe de boot naar Bastia, om vervolgens via de ruige Corsicaanse westkust naar Bonifacio te rijden. Vanuit deze havenplaats varen de kampeerders naar Sardinië, waar ze genieten van mooie kusten en leuke bergdorpjes. Na 33 dagen eindigt de reis weer waar hij begon: in Livorno.

Martine van Os verklaart succes van We zijn er Bijna!

We zijn er Bijna! is al jaren een waar kijkcijferkanon voor Omroep MAX. Maar waarom kijken we toch massaal naar kamperende senioren? Het concept is immers eenvoudig, misschien zelfs een tikkeltje saai. Het druist in tegen alles wat realitytelevisie normaal gesproken is: vakantiegangers praten over koetjes en kalfjes, genieten van het campingleven en maken uitstapjes in de omgeving. Geen ruzies, geen geharrewar en geen gedoe. Waarom we dan toch aan de buis gekluisterd zitten?

“Ik denk juist omdat het zo ontspannend en rustig is. In deze tijd van hectiek en ellende is We zijn er Bijna! een eilandje van rust en gretigheid”, vertelde Martine van Os ons in een interview. “Mensen uit alle lagen van de bevolking kijken naar het programma: jong, oud, hoog- en laagopgeleid. Daarnaast zijn er nog de oudere mensen die niet meer op vakantie kunnen en die door te kijken toch een beetje meereizen. Zelfs mijn zoon en dochter kijken met vrienden. Die genieten er op een andere manier van. Voor hen is het een beetje camp. En ze vinden het leuk dat je nog pret kan hebben als je ouder bent.”

We zijn er Bijna! Italië
We zijn er Bijna! Italië

Startdatum nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! brengt de kamperende senioren dus naar Corsica en Sardinië. De opnames zijn momenteel in volle gang. Op de beelden moeten we echter nog even wachten. Het nieuwe seizoen is vanaf 15 augustus te zien bij Omroep MAX op NPO 1.

Wil je alvast een beetje voorpret? Lees dan de interviews die we hadden met Martine van Os over de seizoenen die zich afspeelden in Nederland en Spanje. En wil je oude afleveringen terugkijken? Dat kan op NPO Start.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!