Watersporten in Bretagne? Ontdek Yelloh! Village La Plage

Martine van Kuler

Surfers, suppers en zeilers, opgelet! Zoek je een camping aan het strand? Dan is Yelloh! Village La Plage in Bretagne misschien wel iets voor jou. Ik kampeerde er afgelopen zomer en vertel je hoe dat is bevallen.

Yelloh!

Na een verblijf op camping Port’land en camping Domaine de la Ville Huchet streek ik afgelopen zomer met mijn gezin neer op Yelloh! Village La Plage in Penmarc’h, de laatste camping van onze vakantie in Normandië en Bretagne. De verwachtingen waren hooggespannen, want direct aan zee én van Yelloh! Village. Niet dat we eerder een camping van die keten hebben bezocht, maar toch.

Onze – niet al te ruime – plek.
Onze – niet al te ruime – plek.

Yelloh! Village La Plage in Bretagne (Finistère)

We kwamen van een camping waar we een grote plek en een vrij uitzicht hadden. Ik moest dus even slikken toen we op La Plage een veel kleinere plaats met uitzicht op stacaravans kregen toebedeeld. Maar het reispaleis paste en er was zelfs nog plek voor de auto, dus ik zal niet klagen. Zeker niet omdat de ontvangst bij de receptie hartelijk was, het sanitair schoon bleek en de broodjes de volgende ochtend vers en warm waren.

Kinderen hoeven zich niet te vervelen op deze camping. Er was een actief animatieteam, maar ik moet eerlijk zeggen dat mijn kroost daar geen gebruik van heeft gemaakt. Wèl gingen ze regelmatig tafeltennissen, bezochten ze de speeltuin en het springkussen en crossten ze op een (gehuurde) skelter het terrein over.

Overdag glijden, ’s avonds pingpongen.
Overdag glijden, ’s avonds pingpongen.

Zwemparadijs met binnen- en buitenbad én glijbanen

En dan was er natuurlijk het zwembad. Niet te missen, want de glijbanen zijn al van ver zichtbaar. Overdekt, met bochten of stijl naar beneden. Zoveel glijbanen, je zou er bijkans je bikini van verslijten. Net buitenbad met apart pierenbad is leuk aangelegd. Bij minder weer kun je terecht het overdekte en verwarmde zwembad.

Camping aan het strand

Veel leuker dan zwembaden vind ik echter de zee. Zoals de naam al doet vermoeden ligt Yelloh! Village La Plage inderdaad aan het strand. Vanaf de camping loop je zo de duinen in en het mooie zandstrand op. Bij eb is het een breed strand en kun je leuk beachballen, zonnebaden en visjes en andere beestjes vangen tussen de rotsen. Bij vloed is het strand bijna weg, dus dan is het zoeken naar een plekje om je handdoek neer te leggen.

Zien en doen in de omgeving van Yelloh! Village la Plage

De camping is echt een aanrader als je wilt surfen, suppen en kanoën. Ben je het strand bij Penmarc’h even zat, dan zit je in een wip op een ander strand. Ook wandelaars en fietsers komen aan hun trekken in de omgeving. Door de duinen lopen verschillende wandel- en fietspaden, bijvoorbeeld naar vissersdorpje Le Guilvinec. Ik vond het een fijne hardlooproute. Ook een aanrader is de Pointe de la Torche, een waar surfersparadijs. Wij hebben er genoten van het mooie uitzicht.

Wat ik wel een beetje miste in dit deel van Bretagne waren leuke dorpjes. Geen toeristische avondmarktjes of pleinen vol terrassen. Kun je makkelijk zonder en zoek je een camping aan het strand? Houd je van de zilte zeelucht, de wind door je haren en hoef je niet per se hele hoge temperaturen? Dan is Yelloh! Village La Plage misschien wel wat voor jou.

Genieten van het uitzicht op het Pointe de la Torche.
Genieten van het uitzicht op het Pointe de la Torche.

Informatie over de camping

Camping Yelloh! Village La Plage
Adres: 241 Hent Maner ar Ster, 29760 Penmarch
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 1061 km
Geopend: mei-september
Aantal plaatsen: 426
Website: Yelloh! Village La Plage

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!