Wandelen is populair: voorkom wandelsleur met deze 5 tips

Luc Schaepkens

We wandelen heel wat af in deze tijd. Dan kan het gebeuren dat de wandeling op den duur gaat vervelen. Dat hoeft echter niet. We geven je 5 tips met volop wandelinspiratie.

1.Disco geeft het juiste wandelritme aan.

De discomuziek uit de jaren 70 en 80 is weer helemaal hip. Deze muziek heeft een vierkwartsmaat. En laat die nou het perfecte wandeltempo aangeven. Je stapt met een grote glimlach rond als je loopt op je favoriete Disco Top 100-playlist. Af en toe een dansje op je wandelschoenen tijdens het wandelen mag natuurlijk.

verrekijker mee tijdens het wandelen.

De natuur komt tot leven. Met een verrekijker vogels spotten onderweg. Er is heel wat te zien. Bij veel vogels zit de gezinsuitbreiding eraan te komen. Ze bouwen een nest en verzamelen voedsel. Dit is de ideale periode om vogels te spotten.

3. Neem de bus terug.

Hè, we zijn toch aan het wandelen? We leggen het uit. Veel mensen lopen vaak hetzelfde rondje van een bepaalde afstand. Je kunt er echter ook voor kiezen dezelfde afstand te lopen, maar dan zonder terugweg. Zo krijg je een heel andere wandeling. Je komt een stuk verder en ziet eens een andere omgeving. En op het eindpunt stap je in de bus of de metro, om weer terug te keren naar je startpunt. Zo krijgen je wandelschoenen ook even rust.

Nog twee tips voor het wandelen

4. Luister eens naar een podcast tijdens je wandeling.

Bijna de helft van de Nederlanders doet dat wel eens. Tijdens het wandelen kan dat perfect. Zoek op internet de honderd populairste podcast en je hebt een hele actuele lijst. De meest afwisselende onderwerpen komen voorbij. Je kiest zelf voor zware kost of licht entertainment. Je zou haast vergeten dat je aan het wandelen bent.

5. Zorg goed voor je wandelgereedschap.

Een goede wandelschoen is beter voor je voeten. Die geeft steun, heeft veel demping en een goede pasvorm. Hij mag daarbij nog best hip zijn ook. En als hij lekker zit, mag je er zelfs elke dag op lopen. Bijvoorbeeld de nieuwe damesschoen Bari Low van Grisport. Deze sportieve, vrouwelijke schoen combineert goed met je dagelijkse outfit. Niet alleen prettig tijdens een wandeling. En dit merk heeft meer te bieden op het gebied van wandelschoenen.

Bekijk hier de wandelschoenen van Grisport.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur