Kufsteinerland

Wandelen in de Oostenrijkse regio Kufsteinerland

Marije Onderwaater

Actieve kampeerders weten al dat Oostenrijk een ideaal vakantieland is. Wandelen, ontspannen, watersporten en genieten van de natuur; het kan er allemaal. Ook in Kufsteinerland kun je er heerlijk op uit trekken. Zo heeft deze regio enkele mooie wandeltochten in de bergen te bieden.

Kufsteinerland ligt in Tirol, net over de grens met Duitsland. De historische vestingstad Kufstein – met smalle straatjes, restaurants en winkels ­– is het levendige middelpunt van deze regio. Daar omheen zijn nog acht vakantiedorpen te vinden: Erl, Niederndorf, Niederndorfberg, Ebbs, Thiersee, Langkampfen, Swoich en Bad Häring. Overigens ligt Kufsteinerland op de route richting de Brennerpas en Italië. Dus ook voor vakantiegangers op doorreis is dit een leuke plek om een paar dagen te verblijven. Wil je wandelen tijdens een langer of korter verblijf in Kufsteinerland? Kijk dan eens naar onderstaande tochten.

Wandelen Kufsteinerland Oostenrijk
Hier ligt Kufsteinerland, vlak na de grens met het Duitse Beieren.
Wandelen Kufsteinerland Oostenrijk
Hier ligt Kufsteinerland, vlak na de grens met het Duitse Beieren.

Wandelen in Kufsteinerland: familietocht Höhlensteinhaus

Vind je het leuk om met het gezin een wandeltocht te maken, maar zijn jullie geen doorgewinterde wandelaars? Geen probleem! In Kufsteinerland zijn diverse geschikte wandelroutes voor het hele gezin te vinden. Een daarvan is familietocht Höhlensteinhaus, die al het moois van Oostenrijk biedt. Van alpenweides tot indrukwekkende bergen en van verborgen kapelletjes tot schaduwrijke bossen. Deze toegankelijke wandeling start bij de Hinterthiersee en duurt anderhalf uur. Uiteindelijk kom je uit bij de naamgever van deze tocht: de historische berghut Höhlensteinhaus. Hier wacht je de echte Tiroolse keuken als beloning.

Höhlensteinhaus
Geniet na een wandeltocht van de Tiroolse keuken van Höhlensteinhaus.
Höhlensteinhaus
Geniet na een wandeltocht van de Tiroolse keuken van Höhlensteinhaus.

Avonturen beleven op de Erlebnisweg

Een nieuwe wandelroute in Kufsteinerland is de Erlebnisweg. Deze avontuurlijke tocht gaat door de bergen en is eveneens geschikt voor gezinnen. Om het startpunt van de route te bereiken, maak je eerst een ritje met de Kaiserlift. Deze lift met eenpersoonsstoeltjes brengt je naar boven, waar de wandeltocht start. In anderhalf uur loop je van het middenstation van de Duxer Alm richting de Marienkapelle op de Duxer Köpfl. Onderweg valt er van alles te beleven. Er zijn veertien interactieve stops die informatie geven over het Kaisergebergte, de natuur en dieren. Leuk voor kinderen én voor volwassenen.

Kaiserlift
De Kaiserligt brengt je naar het startpunt van de Erlebnisweg.
Kaiserlift
De Kaiserligt brengt je naar het startpunt van de Erlebnisweg.

KufsteinerlandCard biedt voordeel

Zoals meer regio’s heeft ook Kufsteinerland een eigen kaart die allerlei voordelen biedt. Zo mag je op vertoon van de KufsteinerlandCard gratis met de Kaiserlift en reis je zonder kosten met het openbaar vervoer. Ook geeft de kaart toegang tot bezienswaardigheden en rondleidingen. Hier lees je meer over de KufsteinerlandCard.

Wandelen Kufsteinerland
Wandelen Kufsteinerland

Meer weten over Kufsteinerland?

Wandelen in Kufsteinerland is prachtig, maar wist je dat de regio nog veel meer activiteiten te bieden heeft? Je kunt er onder meer rodelen, skiën, langlaufen, fietsen en hardlopen. Via onderstaande button kom je op de uitgebreiden website van Kufsteinerland. Daar vind je alle informatie over deze Oostenrijkse vakantieregio.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…