Bier-Ge(h)nuss im Arberland

Wandeling voor bierdrinkers: Bier-Ge(h)nuss im Arberland (Duitsland)

Martine van Kuler

Mag je graag wandelen en ben je ook niet vies van biertje of wat? Dan is 'Bier-Ge(h)nuss im Arberland' echt iets voor jou. Tijdens deze langeafstandswandeling door Beieren wandel je van brouwerijen naar biertuinen en andere gastronomische locaties. De bierwandeling bestaat uit acht etappes van in totaal 120 kilometer.

Na een zware inspanning zweren sommige mensen bij een koud biertje. Geldt dit ook voor jou? Pak dan je wandelschoenen maar in en zet koers naar Beieren. Geniet van het prachtige Beierse woud, rust uit in een biertuin, en drink een biertje in lokale brouwerij. Let wel op dat je onderweg niet te diep in het glaasje kijkt, want de wandeling kan best pittig zijn.

Bier-Ge(h)nuss im Arberland voor levensgenieters

Puur wandelgeluk. Dat is Bier-Ge(h)nuss im Arberland volgens het Beierse toeristenbureau. Aantrekkelijke landschappen gecombineerd met mout en hop. De wandeling bestaat in totaal uit acht etappes van in totaal 120 kilometer. De langste wandeling is 23 kilometer, de kortste 13 kilometer.

De eerste etappe van de ‘biergenotswandeling’ begint bij het treinstation in Viechtach en loopt onder meer via Stein en Hartbühl naar Neunußberg. Vergeet hier niet de kasteelruïne te bekijken. Dan volgt een kuitenbijtertje in de vorm van de Weigelsberg, maar daarna wacht een beloning: de brouwerij mét restaurant Falterbräu in Drachselsried. Dit dorp is meteen het startpunt voor de volgende dag.

Bierfernwanderweg_ARBERLAND
Bierfernwanderweg_ARBERLAND

Bierwandeling in Beieren

Al met al voeren de etappes je langs prachtige panorama’s, bierkelders, brouwerijen, herbergen en gezellige berghutten. Na de zesde etappe ben je terug bij het startpunt in Viechtach. Ben je nog niet uitgelopen, dan kun je de twee bonuswandelingen maken. En vind je zes wandelingen al te veel, pik er dan gewoon een aantal etappes uit. De start- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Via onderstaande links lees je meer over de wandelingen.

Misschien wil je wel een langeafstandswandeling in Duitsland maken, maar kan al dat bier je gestolen worden. Lees dan dit artikel over Top Trails eens.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!