VW T5 Terock

Luc Schaepkens

Je bouwt al jaren campers. Met name expeditievoertuigen. Dit doe je aan de hand van individuele opdrachten van klanten. En dan staat VW opeens voor de deur.

Terra Camper

Dit overkwam Martin Hemp van Terra Campers. Hij kreeg de vraag om op basis van de VW T 5 een kleine serie campers te bouwen.
Het resultaat heet Terock en heeft uiteraard vierwielaandrijving.
Ook nu blijft er ruimte voor individuele wensen wat betreft de indeling van de camper. Doordat Terra een zelfontwikkeld systeem heeft voor inbouw van campers is het een kwestie van onderdelen weglaten of toevoegen. Daardoor is er geen lange planning nodig of lange levertijd en blijven de kosten laag.
De inrichting bestaat uit een aantal vaste “ kisten” waarin onderdelen zitten als water en verwarming. De rest van het interieur is uitneembaar. Het is zo gemaakt dat er niks rammelt of klappert als het wegdek slechter of de kuilen dieper worden.
Geen achterbank. Dat maakt de inrichting te onflexibel. Wel zijn er losse stoelen bij te plaatsen indien gewenst.
Stahoogte in de hele bus doordat in het hefdak een tweede luik zit dat omhoog kan.  Je kunt hierdoor ook slapen onder de sterrenhemel of er een cabrio van maken.
Het zou voor het kleine bedrijf, naast Martin Hemp zijn er nog twee werknemers, zomaar eens de doorbraak kunnen worden.
De producten zijn nog tot 24 Januari te bewonderen op de Caravana in Leeuwarden bij de stand van de NL vertegenwoordiging Zwerfcampers

Terra Camper
Martin Hemp
Jagerstrasse 36-42
58091 Hagen
www.terracamper.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur