VW California 6.1 wint ‘Das Goldene Auto’-prijs bij Bild verkiezing

Luc Schaepkens

De good old California haalt weer eens een prijs binnen. De VW California 6.1 wint bij de 'Das Goldene Auto'-verkiezing 2020 van het blad Auto Bild.

VW California 6.1 zet succes voort

De California van Volkswagen verkocht ruim 190.000 exemplaren. Het is daarmee de succesvolste camper ter wereld ooit. Dat het einde nog lang niet in zicht is, bewijst de California wederom. De lezers van het vakblad Auto Bild Reisemobil stemden in de categorie Kastenwagen het vaakst op dit icoon. Daarmee herhaalt hij het succes van zijn voorganger. Die won eerder in de categorie ‘nieuws van het jaar’. De 6.1 is daarmee het logische vervolg op dit succes. Afhankelijk van de uitvoering heeft deze buscamper tot aan vijf slaapplaatsen. Het aantal zitplaatsen is maximaal zeven. Het slaaphefdak met daarin plek voor twee is namelijk op alle uitvoeringen standaard aanwezig. Net als de bank die je kunt omklappen tot bed.

Een gouden vondst blijven de weggewerkte kampeermeubels. Deze vinden ook in de nieuwe California 6.1 weer een plek in de achterklep of de schuifdeur. De populariteit van de California heeft veel te maken met zijn omvangrijke gebruikersmogelijkheden. Van camper tot ruime limousine en alles daar tussenin. Het beste van twee werelden noemen ze dat bij Volkswagen. Aan de verkochte aantallen te zien zijn veel mensen het daarmee eens. Hij verslaat toch maar even 39 deelnemers bij het winnen van deze prijs.

Naar de site van Volkswagen.

Wist je dat de California er nu ook een maatje groter is? Hij heet dan Grand California. Basisvoertuig is de VW Crafter. Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur