Vuurkorven en vuurschalen camping

Vuurkorven en vuurschalen voor op de camping

Marije Onderwaater

Gezellig, zo'n vuurtje op de camping! Mits het is toegestaan natuurlijk. Hou jij ook van staren in de vlammen, een lekker muziekje, goede gesprekken én marshmallows roosteren bij een kampvuur? Kijk dan eens naar deze vuurkorven en vuurschalen voor op de camping.

Solo Stove Ranger

Geen zin in een rookpartij als je een kampvuurtje stookt? Dan zit je goed met de Solo Stove Ranger, die een luchtstroomontwerp heeft dat rook minimaliseert. Deze vuurkorf is gemaakt van roestvrij staal, heeft een diameter van 38 centimeter en is 32 centimeter hoog. Dit compacte formaat maakt hem – in combinatie met de handige draagtas – perfect geschikt om mee te nemen naar de camping. Of wat dacht je van een kampvuur op het strand? De Solo Stove Ranger kost 239,99 euro is onder meer te koop bij Bol.com.

Solo Stove Ranger
De Solo Stove Ranger komt in een draagtas
Solo Stove Ranger
De Solo Stove Ranger komt in een draagtas

Skandika Hossa vuurschaal

Kampeerders die graag af en toe een vuurtje maken, hebben altijd wel een plaatsje in bagage voor de Skandika Hossa vuurschaal. De vuurschaal is op te vouwen en past in een draagtas. Volgens de fabrikant is hij opgevouwen half zo groot als een paraplu en zelfs nog minder zwaar dan een pakje meel. De Skandika Hossa heeft een stevig stalen buizenframe met daarom een gaasoppervlak van staal. Het gaas wordt met vier clips aan de zijkanten bevestigd. De poten hebben plastic doppen, die ervoor zorgen dat de vuurschaal stevig blijft staan. De Skandika Hossa heeft een belastbaar gewicht van 5 kilo. Hij kost 34,95 euro en is onder meer hier te koop.

Skandika Hossa vuurschaal
De Skandika Hossa vuurschaal is licht én betaalbaar
Skandika Hossa vuurschaal
De Skandika Hossa vuurschaal is licht én betaalbaar

HMTM vuurschaal met vonkbescherming

Deze vuurschaal gebruik je net zo makkelijk in je tuin als op de camping of op het strand. Wanneer je de vier poten inklapt, past hij in de meegeleverde opbergtas. Zo kan je hem overal mee naartoe nemen. Dankzij het vonkbeschermdeksel heb je geen last van vonken. Het kolenrooster zorgt voor betere ventilatie en een goede verbanding. De vuurschaap is gemaakt van robuust metaal en kan tot maximaal 10 kilo dragen. Standaard krijg je een pookhaak met antislip handgreep bij deze vuurschaal. De diameter is 54 centimeter. Je koopt de vuurschaal voor 45 euro bij Bol.com.

HMTM vuurschaal
De inklapbare HMTM vuurschaal met vonkbescherming
HMTM vuurschaal
De inklapbare HMTM vuurschaal met vonkbescherming

BioLite FirePit slimme haard

Toegeven, de FirePit van BioLite is even een investering. Maar dan heb je ook wel wat! Deze slimme haard heeft 51 luchttoevoeropeningen die het vuur van zuurstof voorzien. Een ventilator aan de zijkant is via een eenvoudig bedieningspaneel te regelen. Volgens BioLite heb je met de FirePit geen last van rook. En dat is nog niet alles: met de Power Pack, een afneembare powerbank, kan je ook nog eens je telefoon als tablet opladen. Handig! De FirePit komt met een draagtas, dus je kunt hem gerust meenemen naar de camping. Deze slimme haard kost 329 euro en je kunt hem onder meer hier kopen.

BioLite FirePit
Met recht een slimme haard: de BioLite FirePit
BioLite FirePit
Met recht een slimme haard: de BioLite FirePit

StooQ Firefly

Een magisch vuurtje, dat belooft StooQ met de Firefly. Op het onderstel van rvs staan drie pinnen, waarop een doek rust. Dit met stevige kevlar-garen gestikte doek is voor het grootste deel gemaakt van het mineraal silica, dat vroeger voor vuurstenen werd gebruikt. Het doek is – hoe kan het ook anders – onbrandbaar. Omdat een zwaar rooster ontbreekt, lijkt het alsof het vuur zweeft. De Stoog Firefly is 63 centimeter hoog en wordt geleverd met een handige draagtas. De StooQ Firefly kost 132,99 euro en is onder meer hier verkrijgbaar.

StooQ Firefly
Een magisch vuurtje: de StooQ Firefly
StooQ Firefly
Een magisch vuurtje: de StooQ Firefly

Höfats Triple 65 modulaire vuurschaal

De Höfats Triple 65 is een modulaire vuurschaal en grill ineen. Het ontwerp met de zeshoekige vorm valt lekker op. De Triple 65 is 17 centimeter hoog en heeft een – de naam zegt het al – diameter van 65 centimeter. Wil je ergens anders van een vuurtje genieten? Dan kan je hem zo demonteren en meenemen. Deze vuurschaal van Höfats is uit te breiden met allerlei extra’s, zoals grillroosters en borden. Zo kan je de Triple 65 ook gebruiken voor een lekkere campingmaaltijd. Voor 129 euro koop je hem bijvoorbeeld bij Bol.com.

Höfats Triple 65 vuurkorven en vuurschalen camping
De Höfats Triple 65 vuurschaal heeft een bijzondere vorm
Höfats Triple 65 vuurkorven en vuurschalen camping
De Höfats Triple 65 vuurschaal heeft een bijzondere vorm

Vuurkorven en vuurschalen op de camping: waar mag het?

Een vuurtje stoken is niet op elke camping toegestaan. Check vooraf even waar je wel lekker van de vlammen mag genieten. Hier hebben we al wat campings voor je op een rijtje gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…