Campingtrend VrijMiBo Martine

Mooi-weer-kampeerder – VrijMiBo met… Martine

Martine van Kuler

Bitterballen, bier, wijn en sterke verhalen: meer heb je niet nodig voor een vrijdagmiddagborrel. Iedere vrijdag rond de klok van vijf blikken we in de Campingtrend VrijMiBo terug op de afgelopen week. Deze keer is het de beurt aan Martine, die naast bitterballen en wijn ook wel een beetje zon kan gebruiken.

Mooi-weer-kampeerder

Terwijl ik dit schrijf is het de eerste week van de meivakantie. Veel campings doen goede zaken. (Groot)ouders met kinderen hebben hun caravan, vouwwagen of tent neergezet. Lekker er even tussenuit. Maar is het wel zo lekker? Terwijl ik dit schrijf komt de regen met bakken uit de hemel. Het grasveld waar ik op uitkijk is veranderd in een modderpoel en de temperatuur is allesbehalve lenteachtig. Ik heb medelijden met al die kampeerders die nu ergens in Nederland verkleumen, moeite hebben om hun natte kleding te drogen en hun best doen de moed erin te houden. De weerapps beloven echter niet veel goeds voor de komende dagen…

Polaris Outdoor regen
Kamperen in de regen? Alleen voor die-hards.
Polaris Outdoor regen
Kamperen in de regen? Alleen voor die-hards.

Bungalowpark

Zelf ben ik er ook een weekje tussenuit. Alleen bivakkeer ik deze keer niet met mijn gezin op een camping, maar in een huisje op een bungalowpark in Zuid-Limburg. Mijn lieftallige Campingtrend-collega’s fronsten hun wenkbrauwen toen ik vertelde dat de caravan deze week in de stalling zou blijven. Hoezo had ik een huisje gehuurd? Wij zijn toch échte kampeerders? Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik me afvraag of ik dat wel echt ben.

Modder voortent
De voortent na een nachtje regen...
Modder voortent
De voortent na een nachtje regen...

ilove2camp

Begrijp me niet verkeerd: ilove2camp. Zonder problemen manoeuvreer ik onze combinatie door drukke steden of over kronkelige bergweggetjes. Een tent heb ik in no-time opgezet, ik loop zonder problemen met een wc-rol onder de arm over de camping en laat me niet uit het veld slaan door een beetje tegenslag. Ja, bij mij is het glas eerder halfvol, dan halfleeg. Maar kamperen in de stromende regen en dan ook nog vrolijk blijven? Ik vind het lastig. Met een buitje af en toe kan ik prima dealen, maar dagen achtereen troosteloos nat weer doet weinig goeds voor mijn humeur. Maakt dat me dan geen echte kampeerder? Welnee, ik ben gewoon een echte mooi-weer-kampeerder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!