Camp-let Earth

Veel stahoogte en ruimtegevoel in nieuwe Camp-let Earth

Marije Onderwaater

Earth is de naam van de nieuwe vouwwagen van Camp-let. De nieuweling maakt momenteel een tour door Nederland, die in januari eindigt op de Caravana in Leeuwarden. Campingtrend stelt de Camp-let Earth alvast aan je voor.

Onderweg is de Earth direct herkenbaar als een echte Camp-let dankzij de witte aanhanger met hardtop. Bij het openvouwen is direct het verschil met die andere vouwwagens, de North en de Passion, te zien. Het dak van de Camp-let Earth loopt naar achteren toe meer in een punt dan bij de andere modellen het geval is. Dit zorgt voor een stahoogte van maar liefst 2,25 meter én doet ruimtelijk aan.

Earth vouwwagen
Earth vouwwagen

Veel daglicht in voortent

In het front zit een brede deur die naar de zijkant is op te rollen. Opvallend is de vakverdeling in de ramen rondom de vouwwagen. De vier raamvakken aan de voorzijde zijn allemaal apart van elkaar af te dekken. Dat oogt modern en zorgt ervoor dat één gordijn niet direct alle ramen bedekt. Aan de zijkanten dezelfde vakverdeling en een permanente ventilatieopening met horrengaas. In de voortent zijn in het tentdoek grote lichtbanen aangebracht, waardoor er veel daglicht binnenkomt. Dit versterkt het ruimtegevoel in de vouwwagen.

Lichtbanen Camp-let
Lichtbanen Camp-let

Slaapcabines met verduistering

Net als de North en de Passion heeft de Camp-let Earth twee slaapcabines met elk een tweepersoonsbed. Van de linkercabine is ook een bank te maken. Beide cabines zijn voorzien van verduistering, waardoor je ook hoogzomer ’s ochtends nog wat langer kunt doorslapen. Ook in het slaapgedeelte is een permanente opening met hor te vinden, waardoor het mogelijk is hier dag en nacht te ventileren.

Modulair ontwerp
De keuken is, zoals we van Camp-let kennen, zowel in de tent als buiten te gebruiken. De Camp-let Earth heeft een modulair ontwerp. Met allerlei opties is de vouwwagen helemaal naar eigen wens samen te stellen. In het nieuwe jaar zijn de verkrijgbaar, waaronder en luifel en een gastentent die twee extra slaapplaatsen biedt.

Camp-let Earth vouwwagen
Camp-let Earth vouwwagen

Positieve reacties op Camp-let Earth

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht was de nieuwe Camp-let al te zien. “De reacties waren erg positief”, vertelt Dick Zwarts van Camp-let. “Er was veel belangstelling voor de Earth. Sowieso kijken we terug op een enorm succesvolle beurs. De laatste twee jaar zien we een heel divers publiek ontstaan, met meer jonge gezinnen of kampeerders die een vouwwagen zoeken voor achter hun elektrische auto.”

Camp-let vouwwagen
Camp-let vouwwagen

Tour door Nederland

Wil je de Camp-let Earth bekijken? Dat kan de komende twee weken nog bij Vouwwagenwereld Bravo in Ommen. Daarna gaat hij door naar Vouwwagencentrum Noordbergum. De tour eindigt op de Caravana in Leeuwarden, die op 24 januari van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…