Weg van de gebaande paden? Check deze offroad-tenttrailers

Marije Onderwaater

Vouwwagens hebben de laatste jaren een metamorfose ondergaan. Er zijn steeds meer stoere modellen op de markt gekomen. Maar het kan nog een tikkie stoerder. Kijk maar eens naar deze offroad-tenttrailers.

Uncharted Offroad Trailers

Uncharted Offroad Trailers (UOF) komt uit Nederland. In Moerdijk worden de trailers ontworpen en vervolgens met hoogwaardige materialen geproduceerd. Met een daktent erop, heb je een stoere offroad-tenttrailer. Het chassis van alle trailers is gedeeltelijk van rvs met een subframe van gegalvaniseerd staal, en heeft een poedercoating. Verder zijn ze onder meer voorzien van een onafhankelijk geveerde wielophanging, een universele dakdrager (voor bijvoorbeeld die tent), led-verlichting, een geremde trekhaakkoppeling en twee sterke uitschuifbare poten.

Er zijn drie modellen offroad-trailers: de Alpha, Delta en Omega (zie ook hoofdfoto). Alle modellen zijn met accessoires verder aan te kleden. UOF noemt de Alpha een basic trailer die geschikt is om verder uit te breiden. De Delta is in de basis een Alpha, maar heeft daarnaast een slide-out voor een keukentje met gas en water of bagage. Ook komt de Delta met een elektronisch deel. Hier vind je een accu, usb-aansluitingen en een koelkastaansluiting. De Omega heeft als basis een Alpha of Delta, die je vervolgens naar eigen wens kunt laten customizen. Dit gebeurt door een partnerbedrijf van UOT.

De prijzen voor 2022 zijn nog niet bekend. Die vind je binnenkort op de website.

De Delta van Uncharted Offroad Trailers.
De Delta van Uncharted Offroad Trailers.

Campwerk offroad-tenttrailer

“Er zijn geen slechte wegen, alleen het verkeerde voertuig”, dat zegt Campwerk op de eigen website. Daarom heeft Campwerk naast de onroad-trailers Economy en Family ook een offroad-trailer. Deze op maat gemaakte trailer is op allerlei manieren te gebruiken: voor bagage, als motoraanhanger en natuurlijk als offroad-tenttrailer. Het robuuste AL-KO chassis heeft een lichtgewicht opbouw van aluminium. Extra stoer is de offroader in de Black/Silver Edition. De opbouw krijgt een matzwarte laag, terwijl de spatborden en poedercoating in de kleur Gun Silver Metal krijgen.

De trailer heeft een sterke T-dissel die zorgt voor maximale stabiliteit en het mogelijk maakt om ook in kleine ruimtes te manoeuvreren. Het zeskant-rubbergeveerde torsie-as heeft een onafhankelijke wielophanging. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: eentje van 750 kilo en één van 1500 kilo. Voor bagage is er genoeg plek; de trailer heeft namelijk een laadvolume van 1.100 liter. De bodemvrijheid is 350 millimeter. Niet alleen kampeerders kiezen voor Campwerk, dat overigens ook daktenten levert. Afgelopen november werd bekend dat het Duitse merk – met een vestiging in het Drentse Tynaarloo – offroad-trailers voor het Ministerie van Defensie gaat bouwen. Het hoe en waarom lees je hier.

Meer informatie en prijzen vind je op de website van Campwerk.

De offroad-tenttrailer van Campwerk.
De offroad-tenttrailer van Campwerk.

Offroader van Campooz

Campooz heeft drie modellen tenttrailers in de showroom staan: Fat Freddy, Lazy Jack en Red Ruby. De twee eerstgenoemden zijn ook als offroad-tenttrailer verkrijgbaar. Op bestelling worden de trailers omgebouwd tot een Offroader. Qua kleur kan je het chassis zonder meerprijs helemaal naar wens laten coaten. De Campooz Offroader heeft een verstelbare kogelhoogte. De velgen zijn verkrijgbaar in zowel de Landrover- als de Toyota-steek.

 

Meer specs van de Campooz Offroader weten? Check dit lijstje:

  • 380 mm bodemvrijheid
  • 580 mm waaddiepte
  • 23° vrijloophoek
  • 45° zijwaartse hellingshoek
  • 1.800 kg laadvermogen
De Campooz offroad-tenttrailer.
De Campooz offroad-tenttrailer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…