Kees Kampeert №13 Dubbel

Kees Kampeert №13 Dubbel komt met extra vouwwagentent

Marije Onderwaater

Een vouwwagen die na twintig jaar het veld moet ruimen omdat het tentdoek op is, dat is zonde. En daarom is er nu de Kees Kampeert №13 Dubbel, met een extra vouwwagentent. Is het eerste tentdoek aan z'n eind, dan kan het 'nieuwe' tentdoek eraan worden geritst. Zo is de vouwwagen weer als nieuw. Campingtrend belde met Jelle Holtkamp om daar meer over te weten te komen.

Kees Kampeert biedt deze Dubbel-optie voor de №13 , een hybride vouwwagen die is opgebouwd uit nieuwe en gebruikte onderdelen. “We hergebruiken de wagenonderdelen van metaal zoals het onderstel en het karkas van de wagen”, vertelde Kees Kampeert-oprichter Jelle Holtkamp vorig jaar aan Campingtrend. “De zeilen die op de wagen worden geplaatst zijn helemaal nieuw en de tent van de vouwwagen ook.”

Zoveel mogelijk circulair

Het meeverkopen van een extra vouwwagentent is een volgende stap naar het doel om het zoveel mogelijk circulair te zijn. Holtkamp: “Het is een hele simpele optelsom, maar op deze manier kan de vouwwagen nog véél langer mee en daar focussen we ons op met Kees Kampeert. Er zijn veel te veel producten die sneuvelen door een gebrek aan essentiële onderdelen. Als je die onderdelen direct al meelevert, wordt de klant zelf de reparateur en doet het er niet meer toe of het essentiële onderdeel nog te koop is of niet.” 

Weggooien zonde

Wanneer het tentdoek is versleten, eindigt een oudere vouwwagen tegenwoordig vaak nog bij Kees Kampeert (die de onderdelen hergebruikt), op de sloop of als bagagewagen op Marktplaats. “Dat is heel zonde, want de wagentjes kunnen veel langer mee”, vertelt Holtkamp aan Campingtrend. “Het AL-KO chassis en wagenkarkas kunnen eeuwig meegaan. Alleen van het vouwwagendoek kan ik niet garanderen dat ik het over twintig jaar nog in huis heb. Daarom kunnen klanten het er direct bij kopen.”

Kees Kampeert №13 Dubbel vouwwagen
Kees Kampeert №13 Dubbel vouwwagen

Verse vouwwagen

De telg uit de Holtkamper-familie, grootvader Jelle Holtkamp sr. richtte het merk in 1928 op, verwacht dat er vraag is naar de Kees Kampeert №13 Dubbel. Volgens de Kees Kampeer-eigenaar maakt het tweede vouwwagendoek het ook mogelijk om een oudere vouwwagen te verkopen of aan kinderen door te geven. “Als de tweede tent erop is geritst, is de vouwwagen weer helemaal vers.”

Vouwwagen Kees Kampeert №13 Dubbel
Vouwwagen Kees Kampeert №13 Dubbel

Droog bewaren

Qua afmeting is de tweede vouwwagentent in verpakking te vergelijken met een ouderwetse De Waard-tent. Het katoenen TenCate-doek moet in principe in goede staat blijven, ook al ligt het twintig jaar op zolder. “Mits het droog wordt bewaard en er geen vocht of uv-licht bijkomt”, zegt Holtkamp. “En er geen muizen zijn natuurlijk.”

Vouwwagen Kees Kampeert №13
Vouwwagen Kees Kampeert №13

Stellen en gezinnen

De Kees Kampeert №13 Dubbel volgt op de introductie van Kees Kampeert №13 vorig jaar. Deze vouwwagen is overigens vernoemd naar een buurtschap in Groningen. De verkoop van de vouwwagen gaat goed, zegt Holtkamp. “In eerste instantie waren er vooral stellen. Dat verbaasde me, omdat we hem met kindertenten ook echt voor gezinnen hebben gemaakt. Die weten ons gelukkig sinds dit jaar ook te vinden.”

Drie uitvoeringen

Er zijn drie uitvoeringen beschikbaar: Basis, Leef en Max, allen met een vast kuipzeil. De Basis is geschikt voor twee personen en de meest standaardversie. De Leef heeft meer uitbreidingen, waaronder een grote leefluifel met zijwanden, voorwand en windschermen. De Max is helemaal compleet, met onder meer een kinderbedstee.

Kees Kampeert №13 nacht
Kees Kampeert №13 nacht

Prijs vouwwagentent

De Kees Kampeert №13 is verkrijgbaar vanaf 12.750 euro. Dit is de prijs voor de Basis-versie. De Kees Kampeert №13 Dubbel kost in de Basis-uitvoering 16.950 euro. Dit betekent dat de prijs voor de tweede vouwwagentent neerkomt op 4200 euro, dit geldt ook voor de Leef-uitvoering. In de Max-versie is de prijs voor de Dubbel 4050 euro.

Twee kleuren

Er is keuze uit twee kleurencombinaties: Ecru-Gronings Blauw en Ecru-Gronings Groen. De Kees Kampeert №13 Dubbel is vanaf nu verkrijgbaar. Op 1 mei vindt de officiële introductie plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…