Decathlon vouwwagen

Deze Decathlon vouwwagen heeft een opblaasbare tent

Marije Onderwaater

In het hoogseizoen zie je ze op elke camping wel staan: de Quechua tenten van Decathlon. Maar wist je dat er nu ook een Quechua Decathlon vouwwagen is? Mét opblaasbare tent en voor vier personen. Alleen kan je de meeste bagage wel thuislaten.

Afmeting vouwwagen

Om te weten wat voor vlees we in de kuip hebben met deze Decathlon vouwwagen kijken we eerst even naar de afmetingen. Helemaal opgezet is hij 6,40 meter lang (inclusief dissel) en 3,85 meter breed. De stahoogte is een riante 2,20 meter. Het leefgedeelte is 3,40 meter lang en in totaal 13 m2 groot.

Afmeting slaapvertrek

Het slaapgedeelte bestaat uit twee compartimenten van elk 2,00 x 1,40 meter met daartussen een looppad.

Decathlon vouwwagen plattegrond
Decathlon vouwwagen plattegrond

Goed gevulde aanhangwagen met zéér gering laadvermogen

Basis van deze Decathlon vouwwagen is een aanhanger van de Franse firma Erdé, die al ruim 70 jaar aanhangwagens voor professionals en particulieren bouwt. De wagen heeft een toegestaan maximaal totaalgewicht van 500 kilogram. Met de tentmodule is het leeggewicht 430 kilogram, wat het laadvermogen op een zéér geringe 70 kilogram brengt. Dit betekent eigenlijk dat je nauwelijks kampeerspullen in de aanhanger kunt meenemen. Wij zijn benieuwd of Decathlon hier in de toekomst nog iets op verzint.

Inhoud aanhangwagen

De aanhangwagen is onder meer voorzien van een neuswiel, een grondzeil, twee wielkeggen, twee caravansteunen, een trede voor toegang tot de slaapruimtes, een verloopstekker 13-polig naar 7-polig voor de aanhangerdoos, een pvc-afdekzeil en een winterzeil. Ook inbegrepen is een demontageset om de tent te verwijderen zodat je de wagen ook als aanhanger kunt gebruiken.

Haringen en meer

En er zit nog meer in de wagen. Natuurlijk de opblaasbare tent + een Quechua-pomp. Verder verschillende soorten haringen, vier opbergboxen, twee campingkasten en een isolerend grondzeil voor het slaapvertrek.

Decathlon vouwwagen ingeklapt
Decathlon vouwwagen ingeklapt

Opblaasbare tent

De opblaasbare tent is een Air Seconds 4.2 Fresh&Black. Decathlon staat inmiddels bekend om de Fresh & Black-technologie die zonnestralen weerkaatst en licht buiten houdt. Dit betekent dat je hoogzomer niet bij de eerste zonnestraal wakker bent én dat het koeler is in de tent.

Wind en water

Decathlon stelt dat de tent – indien op de juiste wijze opgezet en met aangespannen scheerlijnen – bestand is tegen windkracht 8 of een gemeten windsnelheid van 70 km/u. De waterkolom van de tent is 5000 mm. Wat de waterkolom ook alweer inhoudt lees je in dit artikel.

Vouwwagen Decathlon zijkant
Vouwwagen Decathlon zijkant
Vouwwagen Decathlon achterzijde
Vouwwagen Decathlon achterzijde

Leefruimte in Decathlon vouwwagen

In het leefgedeelte vind je een grondzeil met rits. De vier ramen zijn voorzien van horrengaas en een gordijn. Ook zijn er nog twee doorzichtige ramen met een gordijn. Tot de standaarduitrusting behoren verder twee campingkasten, twee waslijnen, drie lantaarnhaken en zes opbergzakken.

Quechua vouwwagen binnen
Quechua vouwwagen binnen

Twee slaapcabines

De slaapvertrekken zijn elk voorzien van een matras met een afmeting van 2,00 x 1,40 meter. In elke slaapruimte zijn drie opbergzakken en een lantaarnhaak te vinden. In het ‘gangetje’ bieden vier boxen en evenveel zakken opbergruimte.

Quechua vouwwagen bedden
Quechua vouwwagen bedden
Quechua vouwwagen slaapruimte
Quechua vouwwagen slaapruimte

Prijs Decathlon vouwwagen

De prijs van deze Decathlon vouwwagen? Dat is 9.999,99 euro. Daarmee komt de vouwwagen in dezelfde prijsklasse als andere vouwwagens voor vier personen – weliswaar zónder opblaasbare tent – zoals bijvoorbeeld de Cabanon Malawi 2.0, de Alpenkreuzer Waterfront, de Camp-Let North en de Trigano Galleon GL.

De vouwwagen is niet bij elke Decathlon-vestiging verkrijgbaar. Via onderstaande button kom je op de website, waar je alle ins & outs leest.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…