Vouwwagen uit de stalling

Vouwwagen uit de stalling: check deze tips

Marije Onderwaater

De dagen lengen en dat betekent dat het kampeerseizoen niet lang meer op zich laat wachten. Nog even en de kampeermiddelen komen weer uit de stalling. Een mooi moment om ze eens goed te controleren. Maar waar moet je zoal op letten als je de vouwwagen uit de stalling haalt? Je leest het natuurlijk op Campingtrend.

Yes, eindelijk is het weer tijd om de vouwwagen uit de stalling te halen. Daarmee komen we meteen bij de eerste tip: het is namelijk te hopen dat je hem na je kampeervakantie schoon de stalling in hebt gedaan. De vouwwagen met nat tentdoek inpakken en wegzetten, is natuurlijk uit den boze. Zo’n nat doek is een walhalla voor schimmel en daar zit je niet op te wachten als je hem na de winter weer opzet. Natuurlijk kan het voorkomen dat je met regen van je laatste bestemming naar huis rijdt. Dan is het aan te raden om de vouwwagen zo snel mogelijk ergens op te zetten. Heb je thuis geen plek? Kijk dan eens naar een dagcamping in de buurt. Zo’n locatie is ook perfect om de vouwwagen te checken en in te ruimen voordat je op vakantie gaat.

Grote schoonmaak ná de vakantie

Nog heel even over de grote schoonmaak ná de vakantie. Naast dat je de tent droog inpakt, zorg je dat hij vrij is van zand. Even een bezem of stoffer er doorheen en klaar. Zet zoveel mogelijk tegen elkaar open om hem lekker te laten luchten. Til ook de matrassen even naar buiten zodat het allemaal droog en fris is. Vergeet niet het grondzeil en de haringen, daarvoor kun je een doek gebruiken. Het is misschien even een klusje, maar wanneer je de volgende vakantie niet in een zak haringen vol gras en zand grijpt, zal je blij zijn.

Tentharing
Heerlijk fris, zo'n brandschone haring
Tentharing
Heerlijk fris, zo'n brandschone haring

Vouwwagen uit de stalling: tentdoek schoonmaken

Wil je het tentdoek van je vouwwagen reinigen? Duik dan niet in je keukenkastjes om het eerste het beste schoonmaakmiddel te pakken. Pak eerst een zachte – én droge borstel – en probeer zoveel mogelijk zand of ander vuil van het doek te borstelen. Daarna kan je het tentdoek schoonmaken met schoon lauwwarm water. Is een vlek zo hardnekkig dat water niet voldoet? Dan kan je een speciale tentdoekreiniger zoals deze Alpha Tentdoekreiniger van 123 Products gebruiken. Zit er vogelpoep op de tent? Ai, dat is balen! Dit kun je het beste zo snel mogelijk met een kartonnetje of een doekje verwijderen. Alleen zit je natuurlijk niet de hele dag naast de vouwwagen te wachten tot er een vogel op poept. Dus zie je het pas later? Zorg dan dat de vlek droog is en borstel het van je tentdoek af, gebruik eventueel nog wat water. Wil je weten hoe je wijnvlekken of hars van je tent krijgt? Lees dan dit artikel.

Heeft jouw vouwwagen ramen die je wilt reinigen? Gebruik daarvoor bijvoorbeeld dit product. Om ritsen weer soepel te laten lopen, kan je bijvoorbeeld dit gebruiken.

Vouwwagen dagcamping
Een dagcamping in de buurt: altijd handig.
Vouwwagen dagcamping
Een dagcamping in de buurt: altijd handig.

En nu de rest

Is alles schoon, droog en lekker fris? Check dan nog even de bandenspanning. De juiste spanning staat op de band. Ook kan je die informatie vaak op de website van jouw vouwwagenmerk vinden. Vergeet je banden niet te controleren, want een klapband op vakantie is geen pretje. Controleer verder of je alles bij je hebt om de vouwwagen op te zetten: haringen, hamer en slinger, zijn de scheerlijnen en rubbers nog in orde en vergeet de gasfles niet. Klaar? Geniet dan van een heerlijke vakantie!

Serie Uit de stalling

Eerder kon je in de Uit de stalling-reeks op Campingtrend al lezen over de caravan of camper uit de stalling halen. Zoals: het belang van de bandencheck, het schoonmaken van de watertank en het controleren van de gasslang.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…