Trigano Alpha Limited Edition: laatste modellen van bekende vouwwagenserie

Marije Onderwaater

Trigano is een vaste waarde in vouwwagenland. Dat geldt ook voor de Alpha, die bekendstaat als de meest luxe vouwwagen van het Franse merk. Kampeerders die hun zinnen op dit model hebben gezet, moeten snel zijn. Deze vouwwagen is namelijk alleen nog te koop als de Trigano Alpha Limited Edition. We lichten hem hier uit.

Nieuwe model

De Alpha in de huidige vorm verdwijnt dit jaar om plaats te maken voor de Trigano Itinea. De Nederlandse Trigano-dealers verkopen het 2021-model van de Alpha als Limited Edition.

Trigano omschrijft de Alpha zelf als een vouwwagen die uitzonderlijk comfortabel is, elegant én snel op te zetten. Daardoor is deze vouwwagen zeer geschikt voor kampeerders die graag rondtrekken. Dankzij het snelle opzetsysteem waar geen haring bij komt kijken, staat de tent binnen enkele ogenblikken. Trigano heeft het zelfs over een opzettijd van drie minuten.

De deksel heeft een geïntegreerd bagagerek.
De deksel heeft een geïntegreerd bagagerek.

Deksel met geïntegreerd bagagerek

Een zwarte aanhanger doet dienst als onderkomen voor de Trigano Alpha Limited Edition. Deze aanhanger heeft een maximaal totaalgewicht van 750 kilo en een leeggewicht van 460 kilo. Het laadvermogen komt daarmee op 290 kilo. De wagenbak van deze Alpha GL heeft een lengte van 3,20 meter. Inclusief de dissel is hij 4,35 meter lang. De aanhanger is 1,71 meter breed en 1,05 meter hoog. De witte deksel is uitgerust met een zwart geïntegreerd bagagerek. Bij het opzetten klapt het bagagerek als eerste naar beneden, waarna de deksel volgt. Die doet vervolgens dienst als vloer. Met het openklappen van de deksel komt de tent vanzelf mee en dus is de slaaptent binnen enkele minuten gereed. Dat is wel zo handig voor een snelle overnachting of voor kampeerders die niet kunnen wachten om in hun campingstoel te relaxen.

De standaarduitvoering van de Trigano Alpha Limited Edition biedt slaapplaats aan twee personen. Zij kunnen de nacht doorbrengen in het riante tweepersoonsbed met lattenbodem. Het bed heeft een afmeting van 2,05 x 1,50 meter (lxb). Dit betekent dat ook de meeste lange kampeerders zich hier prima kunnen uitrekken. Door de lattenbodem omhoog te tillen, is de grote bagageruimte bereikbaar.

De slaaptent staat volgens Trigano binnen drie minuten.
De slaaptent staat volgens Trigano binnen drie minuten.

Vaste bermkeuken in Trigano Alpha Limited Edition

Bij het bed zijn een 230 volt-aansluiting én (optioneel) een usb-aansluiting aangebracht. In de bermkeuken is eveneens een stopcontact te vinden. Die keuken, dat is een vast keukenblok waarin een optionele 40-liter koelkast past. Verder een rvs-spoelbak en een driepitsgasstel – beiden met een glazen afdekplaat – en enkele opberglades en -kastjes. Optioneel is een accessoirepakket voor de keuken verkrijgbaar met daarin onder meer een handdoekrekje, een kruidenrek en een aflegblad. In de disselbak bevinden zich de voorgeïnstalleerde gas- en wateraansluitingen.

Wie met het gezin wil kamperen, kan de Trigano Alpha uitbreiden met een slaapcabine aan de zijkant van de tent. Een extra achtertent behoort ook tot de opties. In deze Limited Edition heeft de vouwwagen standaard een voortent met inritsbaar kuipgrondzeil. Hierin zijn licht en ruimte de sleutelwoorden. Dankzij de grote ramen aan de voorzijde en de zijdeuren – met hor – komt er veel licht binnen. Optioneel is de vouwwagen nog uit te breiden met een luifel.

De Trigano Alpha Limited Edition is – zolang de voorraad strekt – verkrijgbaar vanaf 10.995 euro. Binnenkort vertellen we je alles over de opvolger van de Alpha: de Trigano Itinea.

De luxe bermkeuken met plaats voor een 40-liter koelkast
De luxe bermkeuken met plaats voor een 40-liter koelkast

SpecificatiesTrigano Alpha GL

Slaaptent afmetingen (lxb): 2,05 x 3,50 meter
Afmetingen voortent (lxb)Afmetingen voortent (lxb): 3,10 x 4,70 meter
Wagenbak afmetingen (lxbxh): 3,20 x 1,71 x 1,06 meter
Leeggewicht: 460 kg
Laadvermogen: 290 kg
Maximaal gewicht: 750 kg
Prijs: vanaf 10.995 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…