Easy Caravanning verkent mogelijkheden voor TakeOff in Amerika

Marije Onderwaater

De TakeOff 2022 staat in steeds meer showrooms. Het komt Easy Caravanning dan ook helemaal niet slecht uit dat een gelikte video van hun kampeerconcept al bijna een half miljoen keer is bekeken én wereldwijd positieve reacties krijgt. Campingtrend belde hierover met oprichter en mede-eigenaar Maarten de Roos, die een leuk nieuwtje deelde: Easy Caravanning verkent voorzichtig de mogelijkheden voor de TakeOff in Amerika.

Easy Caravanning

Het is alweer bijna 2,5 jaar geleden dat Easy Caravanning de kampeerwereld bestormde met de TakeOff. Deze kruising tussen een toercaravan en een vouwwagen is licht van gewicht en daardoor ook geschikt voor compacte trekauto’s en elektrische auto’s. De cross-over valt in de smaak bij kampeerders én bij branchegenoten in Europa. Dankzij een creatieve video die het Amerikaanse Mind’s Eye Design op YouTube zette, heeft de TakeOff nu ook in de Verenigde Staten een boost gekregen.

“Fantastisch”, reageert Maarten de Roos. “Vorige week kwam het filmpje online. Het is een compilatie van video’s op onze website. Ze hebben het heel leuk gedaan.” In de video wordt Nederland uitgelicht, met klompen, kaas én bergen. “Het doet wel een beetje denken aan ‘America First, Netherlands second’ van Arjen Lubach.”

TakeOff in Amerika verkennen

De oer-Hollandse TakeOff was al geen onbekende in de Verenigde Staten. “We kregen al aanvragen uit Amerika, maar door deze video nemen die nu toe. En het heeft een zaadje geplant.We zijn tot nu toe op Europa gefocust. Dat moet ook: eerst leren lopen voordat je gaat rennen. Maar nu komt er zoiets voorbij en dan is het jammer dat we er daar verder niet veel mee kunnen doen. Door mijn jarenlange werk voor Thetford en Kip Caravans ken ik veel mensen in de industrie. Ik ben daarom vorige week toch maar eens met wat mensen gaan bellen om de mogelijkheden voor de TakeOff in Amerika te gaan verkennen.”

Easy Caravanning gaat niet over één nacht ijs bij het verwezenlijken van de Amerikaanse droom. “We willen dit alleen doen met een goed dealernetwerk en servicenetwerk. Anders maak je iets moois kapot en dat is niet de bedoeling. Daarnaast is de productaansprakelijkheid in Amerika heel anders dan in Europa. Daar moeten we ook goed naar kijken. We zijn echt nog aan het verkennen.”

TakeOff 2022 met semi-vast bed

Intussen staat de TakeOff 2022 in steeds meer Nederlandse showrooms. Een voorproefje van de nieuwe indeling was afgelopen oktober al te bewonderen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Deze tweede plattegrond biedt de TakeOff 2022 een semi-vast bed dat heel flexibel te gebruiken is. In zijn geheel heeft dit bed een kingsize-afmeting van 2,05 x 1,60 meter. Door het bed iets naar achteren te schuiven op de lattenbodem, rugkussens op de stoelen te plaatsen en de tafel tevoorschijn te toveren, ontstaat aan het voeteneinde van het bed een zithoek. Zo zijn het bed en de treinzit dus tegelijkertijd te gebruiken.

Wie ’s nachts wat meer ruimte wil hebben, kan ervoor kiezen om niet alle kussens van het semi-vaste bed neer te leggen. Door er in het midden eentje weg te laten, ontstaat een klein gangpad. Hierdoor is het nóg makkelijker om uit bed te stappen. Door het bed omhoog te tillen, is de grote bagageruimte bereikbaar. Net als bij de eerste TakeOff met langszit is ook deze indeling naar eigen wens in te richten. Bijvoorbeeld met een uitneembare keuken die zowel binnen als buiten is te gebruiken, een koelbox en een portable toilet dat onder de bank zit verstopt.

Uit de hand gelopen hobby

De Roos had het succes van de TakeOff nooit kunnen bedenken, toen hij in 2019 met een prototype van de cross-over op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs stond. “De TakeOff is letterlijk een uit de hand gelopen hobby. We hadden geen idee dat het zo zou lopen. Op die eerste KCJ stond de hele stand binnen tien minuten ramvol. Mensen wilden hem al meteen kopen. Toen moesten we wel een productielijn opzetten. Het is allemaal ontzettend leuk, maar tegelijkertijd een enorme rollercoaster.” Daar komt de verhuizing naar een grotere locatie in Emmen nog bij. “Daar krijgen we een grote showroom boven de fabriek. Mensen kunnen een kijkje nemen bij de productie van de TakeOff en Holtkamper vouwwagens en daarna boven door de showroom lopen.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…