Alpenkreuzer zet drie nieuwe vouwwagens in de showroom

Marije Onderwaater

Alpenkreuzer komt met drie nieuwe vouwwagens: de CampFIRE, de OpenAIR en de WATERfront. Qua looks verschillen de drie modellen behoorlijk van hun voorgangers. Wij stellen ze aan je voor!

Alpenkreuzer

Waar de andere vouwwagens van Alpenkreuzer – de Trailer Lodge, Duet en de Parade – strakke hoekige vormen hebben, kiest het merk in deze nieuwe serie voor meer ronde vormen. Onveranderd blijft het tentdoek van Ten Cate en 100% katoen. Verder komen de drie nieuwe vouwwagens van Alpenkreuzer standaard met een reservewiel, schokdempers en een easy-to-store systeem, wat het inruimen van de vouwwagen heel makkelijk maakt.

De CampFIRE en OpenAIR zijn twee van de drie nieuwe vouwwagens van Alpenkreuzer. (foto: Vouwwagenzaak)
De CampFIRE en OpenAIR zijn twee van de drie nieuwe vouwwagens van Alpenkreuzer. (foto: Vouwwagenzaak)

Nieuwe vouwwagens Alpenkreuzer: de CampFIRE

Het grootste model is de Alpenkreuzer CampFIRE (zie ook de hoofdfoto). Hier kunnen maximaal zes personen de nacht in doorbrengen. Vier personen vinden een plaatsje in de twee slaapcabines. Hier liggen twee lattenbodems met matrassen. Even lekker uitstrekken gaat hier prima, want de bedden hebben elk een afmeting van 1,50 x 2,10 meter. De slaapcabines zijn verduisterd, wat zeker op vroege zomerochtenden goed van pas komt. Onder het linkerbed is nog een tweepersoonsslaapcabine te vinden. Opzetten is simpel; de voortent (2,50 x 3,90 meter) vouwt namelijk automatisch uit. Liever geen voortent? Geen probleem! De voortent is namelijk ook af te ritsen. Natuurlijk is deze vouwwagen uit te breiden met een luifel. De Alpenkreuzer CampFIRE is verkrijgbaar vanaf 8.595 euro.

De drie slaapcabines van de CampFIRE. (foto: Vouwwagenzaak)
De drie slaapcabines van de CampFIRE. (foto: Vouwwagenzaak)

OpenAIR: opblaasbare frame

Heel anders is de Alpenkreuzer OpenAIR. Wie de trailer van Alpenkreuzer ziet, zal niet direct verwachten dat hier een moderne tent met veel ronde vormen uit tevoorschijn komt. Toch is dit het geval. En de OpenAIR heeft nog meer verrassingen in petto – alhoewel de naam het eigenlijk al verklapt – want het frame is opblaasbaar. Met de bijgeleverde handpomp staat hij volgens Alpenkreuzer binnen een mum van tijd. Daarna is het alleen nog een kwestie van de tent aan het kuipzeil vastritsen. De OpenAIR heeft standaard een donkere tweepersoonsslaapcabine met daarin een bed van 1,50 x 2,10 meter. Wie met meer personen wil kamperen, kan één of twee tenten aan de vouwwagen bevestigen. Zo ontstaat opeens een vouwwagen voor vier of zes personen. De Alpenkreuzer OpenAIR is verkrijgbaar vanaf 10.795 euro.

De Alpenkreuzer OpenAIR met opblaasbaar frame. (foto: Vouwwagenzaak)
De Alpenkreuzer OpenAIR met opblaasbaar frame. (foto: Vouwwagenzaak)

WATERfront: stoer blauw

De Alpenkreuzer WATERfront heeft wel wat weg van de Trailer Lodge. De stoere tent is uitgevoerd in blauw en antraciet met oranje accenten. De voortent vouwt direct mee uit. Deze vouwwagen is standaard voor twee personen. Ook hier is er de mogelijkheid om er tenten aan vast te ritsen. De Alpenkreuzer WATERfront is verkrijgbaar vanaf 6.995 euro.

Vouwwagenzaak is de eerste dealer die de nieuwe vouwwagens van Alpenkreuzer heeft staan. Meer informatie vind je hier.

De WATERfront is met één of twee tenten uit te breiden. (foto: Vouwwagenzaak)
De WATERfront is met één of twee tenten uit te breiden. (foto: Vouwwagenzaak)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…