Polaris Outdoor regen
Kamperen in de regen? Alleen voor die-hards.

Test: Hoe waterdicht en stormvast is een voortent van Polaris Outdoor?

Martine van Kuler

Met een nieuwe voortent, luifel én uitbouw van Polaris Outdoor voor de caravan kampeerden we afgelopen zomer in Frankrijk. Tijdens de zonnige testweekendjes in Nederland bevielen de producten goed, maar zouden ze ook stortbuien en zware stormen doorstaan?

Het was een zinderende zomer in grote delen van Europa. Tijdens onze kampeervakantie in Frankrijk waren temperaturen dik boven de dertig graden eerder regel dan uitzondering. Toch hebben we ook een paar keer echt noodweer gehad. Toen de camping zelfs een weerwaarschuwing liet uitgaan, kreeg ik het wel even benauwd. In gedachten zag ik ons hele kampement al de lucht ingaan. Zou onze nieuwe voortent wel waterdicht en stormvast zijn?

Niet alleen een lust voor het oog

Als je Campingtrend een beetje hebt gevolgd de afgelopen maanden, dan weet je dat mijn kampeeruitrusting er mede dankzij Polaris Outdoor weer spic en span uitziet. Voor mijn oude caravan prijken nu een voortent met uitbouw en een bijpassende luifel. Een lust voor het oog dus, maar daar heb je weinig aan als de kwaliteit te wensen overlaat. Nou, ik kan je alvast verklappen: met die kwaliteit zit het bij het Nederlandse Polaris Outdoor wel goed.

De eerste echte test kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Er was geen wolkje aan de hemel boven camping Champ Tillet in de buurt van het meer van Annecy en de weerapp liet louter zonnetjes zien. Wij zochten verkoeling in het meer, een kwartiertje verderop. Plotseling begon het stevig te waaien, donkere wolken dreven over de bergen naar ons toe en een korte maar hevige onweersbui volgde.

Bij terugkomst op de camping was ik benieuwd hoe we onze kampeerplek zouden aantreffen. Het was immers de eerste bui die de nieuwe voortent en luifel te verduren hadden gekregen. Gelukkig bleken ze met vlag en wimpel voor die test geslaagd. Alles was droog en stond nog even strak als we het hadden achtergelaten.

Luifel Polaris
Gelukkig was het bijna iedere dag mooi weer en zorgde de luifel voor schaduw.
Luifel Polaris
Gelukkig was het bijna iedere dag mooi weer en zorgde de luifel voor schaduw.

Waterdicht en stormvast

De voortenten en luifels van Polaris Outdoor hebben een naadloos dak en zouden dus gegarandeerd waterdicht en stormvast zijn. Eén testje vonden de weergoden blijkbaar niet genoeg, dus trakteerden ze ons op de volgende camping op een regenbui van een heel andere categorie.

Of we even wilden dooreten, vroeg de serveerster van het campingrestaurant ons vriendelijk. We zaten op het terras aan het dessert en hoorde wat gerommel op de achtergrond. Dat gerommel zou uitgroeien tot hevig onweer mét windhozen, zo legde ze uit. De camping maakte zich op voor een grootscheepse evacuatie. Tentkampeerders werd gesommeerd de nacht in het restaurant door te brengen en caravanners kregen instructies en telefoonnummers uitgedeeld.

Aangezien we bijna zouden vertrekken hadden we luifel alvast opgeruimd, maar de voortent stond nog fier overeind. Na nog even de haringen en scheerlijnen te hebben gecheckt, gingen we toch maar naar bed. Van slapen kwam de eerste uren weinig terecht: ik heb nog nooit zulk noodweer meegemaakt. Gelukkig vonden de kids het wel een avontuur, maar ik was opgelucht toen het ergste voorbij was.

De voortent had het gehouden, maar in het donker kon ik niet goed zien of alles nog droog was. De volgende ochtend bleek dat gelukkig het geval. Onder de caravan door was een modderstroom de voortent ingekomen, maar het doek had geen druppel doorgelaten.

Annecy
Donkere wolken boven Annecy...
Annecy
Donkere wolken boven Annecy...
Luifel regen
Onder de luifel blijft het droog!
Luifel regen
Onder de luifel blijft het droog!
Modder voortent
De voortent na een nachtje regen...
Modder voortent
De voortent na een nachtje regen...

Goede testresultaten voor Polaris Outdoor

Dat de voortent, uitbouw en luifel eenvoudig op te zetten zijn en er stoer uitzien wist ik al. Maar dat de kwaliteit ook nog prima is, is nu ook bewezen. Hopelijk zijn de weergoden nu ook overtuigd en gunnen ze me tijdens de volgende kampeervakanties vooral veel zon. Maar ook als dit niet het geval is, dan weet ik dat we met de producten van Polaris Outdoor zelfs noodweer kunnen doorstaan. En dat is een fijn en geruststellend gevoel!

Wil je meer weten over Polaris Outdoor, klik dan op onderstaande button óf kom naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (van 5 t/m 9 oktober in Utrecht). Bij stand 12.A090 kun je de producten in het echt zien!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!