Voordelige daktent: 140S Light Weight van DTBD

Luc Schaepkens

Daktentenmerk Dare To Be Different komt met een nieuwe lichtgewicht en voordelige daktent: de messcherp geprijsde 140S Light Weight. Ook perfect voor een kleine auto.

Voordelige daktent 140S Light Weight vult gat in assortiment

De nieuwe daktent 140S Light Weight is een welkome aanvulling op het assortiment van Dare To Be Different. Er zijn namelijk relatief weinig lichtgewicht daktenten te koop. Toch is de vraag stabiel. Vooral voor kleine auto’s – met een lagere maximale daklast tijdens het rijden – is meer aanbod een uitkomst. De tent is van twee kanten toegankelijk. De voordelige daktent is uitgerust met twee ventilatieroosters, twee afsluitbare ramen – elk voorzien van een luifel – en diverse handige opbergvakken. Dit nieuwe model blijft onder de 50 kilo. Dat kan door onder meer gebruik te maken van lichtgewicht polyester ripstop en een matras met een dikte van 4 centimeter.

Ook de gebruikte buizen zijn lichter. Ze zijn 16 millimeter dik in plaats van de gebruikelijke 25 millimeter. En dan is er ook nog een lichtgewicht bodemplaat, gemaakt van aluminium. Het opzetten van de 140S Light Weight gaat nagenoeg hetzelfde als bij de robuustere broer, de 140S. Hoes openritsen en verwijderen. Trek vervolgens de ladder helemaal uit en gebruik die als hefboom. Een simpele klapbeweging verder en de voordelige daktent staat. De bedmaat in deze tent – voorzien van een dubbeldaksysteem – van Dare to be Different bedraagt 1,40 bij 2,40 meter. Met de bijgeleverde uitzetijzers kun je de ramen openzetten.

Accessoires en specs

Handig bij de tent is de anti-condensmat Comfort, deze kost 99,50 euro. Net zo makkelijk: een bagagehangmat voor 17,50 en een katoenen hemeltje voor 55 euro.

Specificaties

  • Ladder: aluminium telescopisch, standaard 2.3m (2.6m als optie leverbaar)
  • Afmeting in transporthoes: 150 cm x 125 cm x 28 cm (lxbxh)
  • Afmeting opgezet: 240 cm x 143 cm x 126 cm (lxbxh)
  • Gewicht: 48 kg

De Dare to be Different 140S Light Weight kost 1100 euro.

Naar de site van DTBOutdoor.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur