Voor langslapers: de Coleman Castle Pines tent met verduisterde slaapcabine

Marije Onderwaater

Op vakantie is er eindelijk tijd om eens uit te slapen. Tentkampeerders weten dat dit er vaak niet in zit vanwege het ochtendzonnetje dat de tent meteen in het licht zet. Dit 'probleem' is verleden tijd dankzij de Coleman Castle Pines tenten met verduisterde slaapcabine: de Blackout Bedroom.

Coleman Castle Pines

De Coleman Castle Pines tenten zijn verkrijgbaar in drie formaten. De 4 heeft een oppervlak van 14,1 vierkante meter. De 4L heeft een oppervlak van 18,8 vierkanter meter en de 6L is 25,6 vierkante meter groot. Ze hebben allemaal dezelfde look: aquablauw en groen, gecombineerd met lichtgrijs en antraciet.

Drempelvrees is niet nodig in de Coleman Castle Pines tent.
Drempelvrees is niet nodig in de Coleman Castle Pines tent.

Geen nattigheid in de tent

De tent binnen struikelen is er niet bij in de Castle Pines tenten van Coleman. De rand van het tentdoek bij de entree staat niet standaard omhoog, waardoor je vrij binnen kunt stappen. Ben je gek op drempels? Of zit je niet te wachten op insecten die gezellig de tent binnen kruipen? Dan rits je deze rand wél gewoon omhoog. Het geïntegreerde PE-grondzeil met opstaande randen en de buitentent met de 6.000 mm-waterkolom voorkomen vocht en nattigheid in de tent. De tenten zijn voorzien van voldoende ventilatieopeningen. Die zijn – net als de deuren – uitgerust met horrengaas.

De Castle Pines 4, het kleinste exemplaar.
De Castle Pines 4, het kleinste exemplaar.

Tent met verduisterde slaapcabine

Nieuw is ‘ie niet, de tent met verduisterde slaapcabine. Maar dat neemt niet weg dat dit concept heel handig is. De Castle Pines tenten zijn uitgerust met de door Coleman gepatenteerde BlackOut Bedroom. De stof houdt volgens het outdoormerk 99% van het daglicht tegen. Dit betekent dat het zelfs overdag donker is in de slaapcabine. En daar blijft het niet bij: overdag is het ook nog eens 5 graden koeler. Handig voor zomerse dagen, bijvoorbeeld op een Spaanse camping. De slaapcabines zijn trouwens gescheiden door een doek dat eenvoudig open te ritsen is, waardoor één slaapcabine ontstaat.

De BlackOut Bedroom zorgt dat het ook overdag donker is.
De BlackOut Bedroom zorgt dat het ook overdag donker is.

Droog zitten in de voortent

De twee grootste tenten – de Castle Pines 4L en de Castle Pines 6L – hebben een voortent met grote zijramen. Hier kan je bij slecht weer droog zitten of het campingmeubilair stallen. De tentstokken zijn gemaakt van glasvezel.

En dan de prijzen. De Castle Pines 4 kost 469,99 euro, de Castle Pines 4L is 599,99 euro en de Castle Pines 6L heeft een prijskaartje van 729,99 euro.

Meer informatie over deze tent met verduisterde slaapcabine is te vinden op de website van Coleman.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…