Voor in de agenda: Vrolijke kampeerevenementen

Martine van Kuler

Is jouw caravan toe aan een make-over? Ben je op zoek naar een camping? Of wil je gewoon gezellige mensen ontmoeten die ook van kamperen houden? Pak je agenda er dan maar bij, want er zijn ook dit jaar weer vrolijke kampeerevenementen. Deze drie bijvoorbeeld.

2 april Open Camping Dag van I love kamperen

Wil jij eens ongegeneerd sfeer proeven op een camping om te kijken of je er vakantie wilt vieren? Dan is de Open Camping Dag misschien wat voor jou. Op meer dan honderd campings – zowel groot als klein – ben je op zaterdag 2 april 2022 welkom om alvast een eigen plek uit te zoeken op de camping of de eigenaren te spreken. Kampeerplatform I love kamperen organiseert deze dag samen met partners uit de kampeerbranche. Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel nodig. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie en deelnemende campings vind je op de website van de Open Camping Dag.

9 april Caravanity Event

Caravanity – bekende van de vrolijke gepimpte caravans – bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een pimpfeest. Heb je een gepimpte camper of caravan, dan ben je op 8,9 en 10 april 2022 welkom om te komen kamperen op RCN De Jagerstee. Op zaterdag 9 april vindt daar het Caravanity Event plaats. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de gepimpte kampeermiddelen, inspiratie opdoen, workshops volgen, kekke kampeerspulletjes kopen en iets lekkers halen bij de foodtrucks. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op de website van het Caravanity Event.

9-14 augustus Spring & kampeer tijdens het Springkussenfestival van Het Caravannetje

Een uitje voor het hele gezin! Van 10 tot en met 14 augustus 2022 kan jong en oud genieten van springplezier op Buitenplaats Molenwei in Leidschendam. Springkussens en stormbanen staan klaar voor de kids terwijl de ouders kunnen genieten van een drankje op het terras. Na een dag vol springplezier kun je op de camping overnachten in een van de leuke retro caravannetjes of een tipitent, maar je kunt ook met je eigen kampeermiddel komen. Meer informatie of meteen boeken? Kijk dan op de website van Het Caravannetje.

Kampeerevenementen van Buitengeluk

Niet in deze lijst (omdat we er al eerder aandacht aan hebben besteed), maar zeker net zo leuk zijn de thema-kampeerweekenden van Buitengeluk. Het eerstkomende weekend op de planning is het Outdoor Cooking Kampeerweekend van 22 tot en met 24 april. Dit kampeerevenement is volgeboekt, maar je kunt je altijd op de wachtlijst laten zetten. Wil je meer weten over de thema-kampeerweekenden van Buitengeluk? Lees dan het interview dat we hadden met eigenaren Esther en Marieke.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!