Caravan Salon 2023

Voor in de agenda: Caravan Salon 2023 in Düsseldorf

Marije Onderwaater

Aan het eind van de zomervakantie is het vaste prik: dan tovert de Messe in Düsseldorf om tot een kampeerwalhalla. Dit jaar is het niet anders en dus vertellen we je al over de Caravan Salon 2023.

Zet de data maar vast in je agenda: de Caravan Salon 2023 vindt plaats van zaterdag 26 augustus tot en met zondag 3 september. Op vrijdag 25 augustus is de beurs – de 62ste editie – ook al geopend. Die dag houden de merken hun persconferenties. Sinds vorig jaar is de dag vóór de officiële opening uitgeroepen tot Preview Day. Exposanten kunnen bezoekers hiervoor uitnodigen. De kosten voor een kaartje zijn deze dag wel hoger dan op andere dagen.

Zestien hallen kampeernieuws

De beurs is onderverdeeld in drie segmenten: Technology & Components, Outdoor & Equipment en Travel & Nature. Ook is er dit jaar weer een hal gereserveerd voor de StarterWelt. Bezoekers die net beginnen met kamperen kunnen hier in alle rust vragen stellen over bijvoorbeeld de aanschaf van een caravan of camper. Ook zijn er gedurende dag presentaties waarbij eveneens ruimte is voor vragen.

Caravan Salon 2023
Van (dak)tenten tot megacampers: op de Caravan Salon vind je het allemaal
Caravan Salon 2023
Van (dak)tenten tot megacampers: op de Caravan Salon vind je het allemaal

Exposanten op de wachtlijst

De beursorganisatie kan nu al zeggen dat er sowieso zestien hallen helemaal in het teken van kamperen staan. Voor de kampeerbranche is de Caravan Salon dan ook hét moment om nieuwe producten te presenteren. “We zijn zeer tevreden met de aanmeldingen tot nu toe”, zegt Caravan Salon-directeur Stefan Koschke. “De aanvragen van exposanten uit binnen- en buitenland zijn weer gestegen ten opzichte van vorig jaar en we hebben al in veel segmenten wachtlijsten aangemaakt.”

Historische 2022-editie

Vorig jaar was de Caravan Salon een ongekend succes. Na een misgelopen editie door corona en een uitgeklede beurs in 2021, barstte de Messe in 2022 uit zijn voegen. In totaal bezochten 235.000 kampeerliefhebbers uit 72 landen de Caravan Salon. Daarmee gaat de 2022-editie de boeken in als de grootste ooit.

Messe CSD 2023
Messe CSD 2023

Tickets in de verkoop

Wil jij de Caravan Salon 2023 bezoeken? Begin dan alvast met de data in je agenda te zetten en noteer daar dan meteen bij dat je eind juni online een ticket koopt. Dan gaat de kaartverkoop namelijk van start. Zodra we een exacte datum hebben, laten we die natuurlijk weten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…