Nationaal Camperweekend CamperExpo

Voor in de agenda: CamperExpo en Nationaal Camperweekend

Marije Onderwaater

Voor camperliefhebbers is er de komende tijd genoeg te doen. Volgend weekend vindt de CamperExpo in Houten plaats en 12 t/m 14 april is omgedoopt tot Nationaal Camperweekend.

CamperExpo Houten - 15 t/m 17 maart 2024

In maart is het traditioneel tijd voor de CamperExpo Houten. Dit jaar kan je je van 15 tot en met 17 maart onderdompelen in de wereld van nieuwe en jong gebruikte campers, accessoires, camperbouw en nieuwe gadgets. Camperbladen zijn aanwezig, er vinden presentaties plaats, en je kunt advies inwinnen en profiteren van aanbiedingen. En ben je op zoek naar een camperreisbestemming in Nederland, in Europa of zelfs daarbuiten? Ook dan ben je op de CamperExpo aan het goede adres.

E-Bike Expo

Een fietsparcours is tegenwoordig op veel kampeerbeurzen te vinden. Dat geldt ook voor de CamperExpo Houten, waar je op het fietsplein e-bikes kunt testen. Standhouders geven verder informatie over fietsen, fietsroutes en fietsvakanties.

CamperExpo Houten
CamperExpo Houten

Tickets en informatie CamperExpo

De CamperExpo Houten is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren is gratis. Tickets zijn alléén in de voorverkoop verkrijgbaar. Momenteel zijn er alleen nog kaartjes voor vrijdag en zondag verkrijgbaar.
Kijk op de site voor meer informatie.

Nationaal Camperweekend - 12 t/m 14 april 2024

Het draait allemaal om het plezier van camperen tijdens het allereerste Nationaal Camperweekend, van 12 tot en met 14 april 2024. Dit initiatief komt van enthousiaste camperaars, en is verder ontwikkeld met bedrijven en organisaties uit de camperbranche, onder wie NKC en Tweedehandscamper.nl. Tijdens het Nationaal Camperweekend vinden in het hele land, én over de grens, activiteiten plaats die met campers te maken hebben. In Flevoland is er een verkoopmarkt met gebruikte campers.

Activiteiten Nationaal Camperweekend

Het aanbod aan activiteiten rondom het Nationaal Camperweekend, of die hieraan zijn opgehangen, is heel divers. Zo kun je enkele dagen later – van 15 tot 17 april – in het Drentse Renswoude deelnemen aan het meerdaagse event ‘Eerste hulp bij camperen & camperapps’. Verder kun je mee op reis naar Duitsland, waar je de Bürstner-fabriek in Isny bezoekt. Voor mensen die vaak op de passagiersstoel plaatsnemen en wel zelf willen rijden, maar het niet zo goed durven, is er het driedaagse ‘Neem het stuur over’-event, dat de komende tijd twee keer plaatsvindt. Daarnaast kun je nog een rijvaardigheidstraining volgen. Alle activiteiten zijn hier te vinden.

Nationaal Camperweekend
Nationaal Camperweekend

Verkoopmarkt campers op 13 april

Flevo Nice in Biddinghuizen is zaterdag 13 april van 10.00 tot 16.00 uur het decor van een verkoopmarkt met gebruikte campers. Hier staan allerlei soorten campers: van compact tot groot en luxe. De NKC is ook aanwezig om tips en presentaties te geven. Tot 3 april kosten toegangskaartjes voor deze verkoopmarkt 4 euro, daarna gaat de prijs naar 7,50 euro. Wil je campers bekijken óf er eentje verkopen? Kijk dan hier voor meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…