Voor échte back to basic kampeerders: Defcon 5 Bivi Tent

Marije Onderwaater

Niet iedereen wil kamperen met een caravan, camper, vouwwagen of luxe tent. Voor sommige mensen kan kamperen niet simpel genoeg zijn. Voor deze échte back to basic-kampeerders is er de Defcon 5 Bivi Tent.

Voortenten en luifels

Op Campingtrend lees je vaak over de nieuwste kampeermiddelen met voortenten en luxe luifels. De échte back to basic-kampeerder moet daar waarschijnlijk niets van hebben. Daarom ook eens een heel ander kampeermiddel. De Defcon 5 Bivi Tent is namelijk niet meer dan een omhulsel voor jezelf en je slaapzak. Deze shelter is ideaal voor een wildkampeertocht in de buitenlandse natuur. Wil je het outdoorgevoel in eigen land ervaren? Zet hem dan bijvoorbeeld op een van de Natuurkampeerterreinen in Nederland. En wie zegt dat je dit stoere tentje niet op een ‘normale’ camping mag zetten? Gewoon doen!

Het hoofdeinde is open te ritsen.
Het hoofdeinde is open te ritsen.

Hoofdeinde met muggengaas

Deze zogenoemde bivaktent van het merk Defcon 5 heeft een afmeting van 2,30 x 0,50 x 0,80 meter. Er is ruimte voor één persoon plus slaapzak. Twee lichtgewicht aluminium stokken houden het hoofdeinde omhoog. Dit hoofdeinde is open te ritsen en voorzien van muggengaas. Een rits over de hele lengte van deze shelter maakt het makkelijk om in en uit de tent te komen.

De tas heeft dezelfde camouflagekleur als de tent.
De tas heeft dezelfde camouflagekleur als de tent.

Bestand tegen extreme weersomstandigheden

De Bivi Tent komt standaard in een compacte tas van 35 x 15 x 13 centimeter groot. Zowel de tent als de tas zijn uitgevoerd in de camouflagekleur Vegetato Italiano. De bivaktent weegt in totaal slechts 1700 gram. Volgens de fabrikant is hij bestand tegen extreme weersomstandigheden, wat – uiteraard – inhoudt dat hij wind- en waterdicht is. De stof – 100 % polyamide – heeft een waterkolom van 5000 millimeter en een ademende coating. Ook de naden zijn waterdicht. Het grondzeil is gemaakt van 75 denier nylon, wat optrekkend vocht moet tegenhouden.

De Defcon 5 Bivi Tent kost 145,50 euro en is onder meer hier te koop. En wie de camouflagekleur Vegetato Italiano toch te opvallend vindt – ja, dat zou zo maar kunnen – kan kiezen voor een groen exemplaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…