Volkswagen verplaatst VW Bus Festival naar 2023

Martine van Kuler

Slecht nieuws voor kampeerders die van 15 tot en met 17 juli 2022 naar het VW Bus Festival in het Duitse Hannover wilden gaan. Vanwege de oorlog in Oekraïne heeft Volkswagen Bedrijfswagens besloten het evenement te verplaatsen naar volgend jaar.

VW Bus Festival

Het VW Bus Festival werd voor het laatst in 2007 georganiseerd. Liefhebbers van de ‘Bulli’, zoals het iconische busje liefkozend wordt genoemd, keken dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe editie. Hun geduld wordt dus nog wat langer op de proef gesteld.

Festival met duizenden Bulli-fans

Het eerste VW Bus Festival in 2007 was een groot succes. Er kwamen meer dan zeventigduizend bezoekers voor naar Hannover, de thuishaven van de Bulli. De opkomst voor komende zomer zou naar verwachting nog hoger zijn. Lars Krause, bestuurslid van Volkswagen Bedrijfwagens, begrijpt dat fans teleurgesteld zullen zijn door het verplaatsen van het evenement, maar hij rekent op begrip. “Vandaag weet niemand hoe de situatie er in juli uit zal zien. We willen echter geen festival vieren als er oorlog is in Europa en vluchtelingen in Hannover aankomen en moeten worden opgevangen.” De stad is het centrale opvangpunt voor vluchtelingen die naar de deelstaat Niedersachsen komen.

VW Bus Festival in 2023

Ben jij een Bulli-fan en wil je graag naar het VW Bus Festival? Blok dan 23 tot en met 25 juni 2023 in je agenda. Als alles volgens plan verloopt, verandert het festivalterrein in Hannover dan toch echt in een paradijs voor en van de kleurrijke hippiebusjes. Natuurlijk is er ook een grote camping bij. De kaartverkoop gaat ergens dit jaar van start. Als het zover is, lees je dat natuurlijk op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!