Volkswagen noemt nieuwe minicamper Caddy California

Luc Schaepkens

Na de grote California – de Grand – komt er nu ook een kleine versie. Volkswagen noemt de nieuwe kampeerversie van de Caddy namelijk Caddy California.

Caddy California: praktische minicamper

De nieuwe Caddy California is niet dezelfde als de hier eerder al voorgestelde Caddy Beach. Het kan wel de opvolger zijn. De Beach is als minicamper te gebruiken. Hij heeft een bed en je kunt er een tent aan vastmaken. We schreven al dat hij California-trekken heeft. Nu komt er dus een Caddy met deze iconische naam. Het verschil zit hem met name in de bedconstructie. Bij de Beach maak je het bed van de achterbank. Bij de Caddy California klap je het daar overheen. Daardoor bestaat het bed uit drie delen. De kussens zitten aan elkaar vast. Ze schuiven daardoor niet uit elkaar. De bedmaat in de California is 1,07 bij 1,98 meter. De veerschotels zorgen voor meer ligcomfort.

De Caddy California heeft een tweede zitrij achter de voorstoelen. Deze kun je tijdens het kamperen ook thuis laten. Dat zorgt voor een flinke portie bagageruimte onder en achter het bed. Daar is o.a. plek voor de campingstoelen en -tafel. Die zitten opgeborgen in een hippe tas. Tegen beide zijruiten achterin nog eens twee tassen. Daar kun je heel wat spulletjes in kwijt. Ze dienen gelijk als raamverduistering. Helemaal leuk is het 1,4 vierkante meter grote glazen dak. Je kijkt vanuit je bed zo naar de sterren. Het zorgt overdag voor veel daglicht in het interieur. Het is – net als alle ramen in de Caddy California – te verduisteren.

Met keuken

De California-versie van de Caddy heeft ook een keuken. Dat is nog een verschil met de Beach, waar deze ontbreekt. Optioneel kun je deze keuken tegen de linkerzijwand onder het bed laten plaatsen. Als de achterklep open is, kun je hem uitschuiven. De Caddy California is van de nieuwste generatie Caddy. Dat is de vijfde sinds 2003. Volkswagen presenteerde hem eerder dit jaar. Later komt er ook een Maxi-versie in de showroom. Die is 4,85 meter lang en heeft een laadvloer van 2,15 meter. Optioneel in alle versies van de Caddy is de digitale cockpit, waarbij de gebruikelijke knoppen op het dashboard ontbreken. Alles is te bedienen via een touchscreen.

De nieuwste Caddy staat op het zogaamde MQB-platform. Dat staat voor Modularen Querbaukasten. Dit platform zit o.a. ook onder de Passat en de Tiguan. Hierdoor kan ook de Caddy gemakkelijk worden volgehangen met assistsystemen. De Caddy is er met benzine- en dieselmotoren van 75 tot 122 pk. De diesels zijn voorzien van een AdBlue-tankje. Prijzen van de Caddy California zijn nog niet bekend. Bedenk dat de Caddy Calfornia in ons land niet in aanmerking komt voor het kwarttarief. Hij heeft niet de vereiste binnenhoogte van 1,70 meter. Het glazen dak vervangen voor een hefdak zou eigenijk zonde zijn.

Naar de site van Volkswagen.

De uittrekbare keuken.
De uittrekbare keuken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur