Jesolo International Club Camping

Vind jij dit ook de 10 beste campings in Europa?

Marije Onderwaater

Jesolo International Club Camping aan de Adriatische kust in Italië hoort volgens kampeerders bovenaan in het rijtje beste campings van Europa, zo stelt het Duitse magazine Caravaning. En ook Nederland gooit hoge ogen, want in de top 10 staan maar liefst drie Nederlandse campings.

Caravaning stelde de top 10 van beste campings in Europa samen door online beoordelingsplatforms af te speuren. De zoektocht ging langs PiNCAMP, eurocampings.eu van ASCI, Zoover, Google en Facebook. De campings moesten op de platforms minstens tien beoordelingen hebben, en op Google en Facebook zelfs vijftig reviews. Daarnaast moesten ze op alle sites voorkomen én een goede beoordeling van ADAC hebben. Caravaning controleerde daarnaast of er niet met de reviews was gesjoemeld. Het eindcijfer werd samengesteld door de score op de zes platforms en het ADAC-cijfers.

En dit is de top 10:

1. Jesolo International Club Camping in Lido di Jesolo, Italië

De winnaar van vorig jaar bezet ook in 2023 weer de eerste plaats. Jesolo International Club Camping is volgens kampeerder Michaela ‘een geweldige gezinscamping zonder extra kosten’. Michaela roemt in haar review het schone sanitair, de goed gesorteerde supermarkt en diensten zonder extra kosten zoals ligstoelen en watersportfaciliteiten. Mirko zegt: “De plek is echt bijzonder. Als je van iets meer luxe houdt tijdens het kamperen, ben je hier aan het juiste adres.”

Jesolo International Club Camping
Jesolo International Club Camping in Italië
Jesolo International Club Camping
Jesolo International Club Camping in Italië

2. Camping De Kleine Wolf in Stegeren, Nederland

Een mooie tweede plaats voor De Kleine Wolf in Overijssel. In een review op pincamp.de zegt Mareike: “De camping is enorm groot en erg mooi aangelegd. Bij slecht weer is er een binnenspeeltuin en een binnenzwembad. “Ondanks de grootte van de camping heb je niet het gevoel dat het overvol is. Het sanitair is modern en zeer goed onderhouden. Alles is zeer goed geregeld.” En mevrouw Hoschie schrijft op Google: “Als het mogelijk was, zouden we meer sterren geven. Alles, echt alles, is zeer schoon en goed onderhouden.”

De Kleine Wolf
Camping De Kleine Wolf in Overijssel
De Kleine Wolf
Camping De Kleine Wolf in Overijssel

3. Recreatiepark TerSpegelt in Eersel, Nederland

TerSpegelt kwam onlangs al eens voorbij in ons rijtje kindvriendelijke campings met een overdekt zwembad in Nederland. Dat zwembad – plus het overdekte zand- en speelparadijs – gooit ook hoge ogen bij kampeerders. Jessica beleefde naar eigen zeggen een geweldige vakantie op TerSpegelt, schrijft ze op Facebook. “Geweldige locatie, een prachtig buitenzwembad en veel extra’s voor het hele gezin.”

Recreatiepark Ter Spegelt
Het zand- en speelparadijs van TerSpegelt
Recreatiepark Ter Spegelt
Het zand- en speelparadijs van TerSpegelt

4. Yelloh! Village Le Brasilia in Canet-et-Roussillon, Frankrijk

Het zwembad van Yelloh! Village Le Brasilia in de Franse regio Occitanië is uitstekend volgens kampeerder Armin. Op pincamp.de zegt hij: “De camping heeft een relaxte poolbar met Caribische sfeer, drankjes en snacks en directe toegang tot het strand.” Ook voor de kampeerplaatsen heeft hij niets dan lof. “Grote plaatsen gescheiden door heggen, heel schoon en in ons geval modern sanitair, heel aardig personeel.” En Susan schrijft op Facebook: “Fantastisch! Vlekkeloos schoon, zeer goed onderhouden met een geweldig restaurant.”

Yelloh! Village Le Brasilia
Yelloh! Village Le Brasilia in Frankrijk
Yelloh! Village Le Brasilia
Yelloh! Village Le Brasilia in Frankrijk

5. Camping Le Paradis St. Léon in Saint-Léon-sur-Vézère, Frankrijk

Net buiten het plaatsje Saint-Léon-sur-Vézère in de Franse Dordogne ligt camping Le Paradis St. Léon. De camping ligt bij een rivier en in de buurt van een grote supermarkt. Op Zoover zijn Jacqueline en Hans vol lof over deze camping: “Veel groen en bloemen, schoon sanitair, mooie zwembaden voor jong en oud”. En op Google is de review van Marion te vinden. “Een fijne, hondvriendelijke plek met alles wat je nodig hebt”, zegt zij over Le Paradis St. Léon.

Camping Le Paradis St. Léon
Camping Le Paradis St. Léon in de Franse Dordogne
Camping Le Paradis St. Léon
Camping Le Paradis St. Léon in de Franse Dordogne

6. Camping de Paal in Bergeijk, Nederland

Camping de Paal is meerdere keren tot ANWB Camping van het Jaar uitgeroepen en daarom is een plek in deze top 10 van beste campings in Europa bijna onvermijdelijk. Op Facebook noemt Marco camping de Paal een aanrader voor gezinnen met kinderen tot twaalf jaar. “De animatie is eersteklas. Er zijn veel verschillende activiteiten. Tot de volgende keer!”, schrijft hij. En Stefan noemt de campin in zijn Facebook-review ook zeer kindvriendelijk met aardig personeel.

Camping de Paal
Camping de Paal in Noord-Brabant
Camping de Paal
Camping de Paal in Noord-Brabant

7. Camping Hopfensee in Füssen, Duitsland

In de bergen en vlakbij het gelijknamige meer ligt camping Hopfensee. Hier kunnen kampeerders vrijwel het hele jaar terecht. De Beierse camping is een aanrader, vindt Corinna. Op eurocampings.eu schrijft zij: “De camping is zeer verzorgd en ligt in een prachtige omgeving. Vriendelijk personeel zorgt voor een fijne vakantie.” Op camping.info prijst Hartmut vooral onder meer de locatie: “De wellnessruimte is een droom, de locatie aan het meer en ten opzichte van de stad is gewoon geweldig en het personeel is super aardig.”

Camping Hopfensee
Camping Hopfensee in het Duitse Beieren
Camping Hopfensee
Camping Hopfensee in het Duitse Beieren

8. Familienpark Senftenberger See in Großkoschen, Duitsland

Familienpark Senftenberger See is een groots opgezette camping midden in de natuur. Kampeerders kunnen hier gebruikmaken van vele faciliteiten. De camping ligt naast de Senftenberger See. “Een mooi gelegen, kindvriendelijke en goedkope camping”, deelt Chrisitian mee op eurocampings.eu. En Johannes schrijft op camping.info: “We waren supertevreden over de service en het aardige, behulpzame personeel. We voelden ons erg op ons gemak en willen weer eens terugkomen.”

Familienpark Senftenberger See
Familienpark Senftenberger See in Duitsland
Familienpark Senftenberger See
Familienpark Senftenberger See in Duitsland

9. Camping Marina di Venezia in Cavallino Treporti, Italië

Op het schiereiland Cavallino Treporti – tegenover Venetië – ligt camping Marina di Venezia. Op de camping is van alles te doen, waaronder spetteren in het waterparadijs. Het ontbreekt kampeerders dan ook aan niets op deze Italiaanse camping, zegt Imke op pincamp.de. Ze noemt de camping ‘geweldig’ en ‘goed onderhouden’. Geeri is het daarmee eens: “Ik kan alleen maar zeggen: goed georganiseerd, goede staanplaatsen en echt schoon sanitair. We komen zeker terug.”

Camping Marina di Venezia
Camping Marina di Venezia op het Italiaanse schiereiland Cavallino Treporti
Camping Marina di Venezia
Camping Marina di Venezia op het Italiaanse schiereiland Cavallino Treporti

10. Camping Ionion Beach in Glyfa, Griekenland

Een opvallende hekkensluiter van deze top 10 van beste campings in Europa. Camping Ionion Beach ligt namelijk in het westen van Griekenland. Deze camping aan zee heeft een zwembad met poolbar, een restaurant waar je van Griekse gerechten kunt genieten, toeristische staanplaatsen en huuraccommodaties. Angelo is al meerdere keren op Ionion Beach geweest, vertelt hij op Zoover: “Een prachtige camping met echt alles wat je nodig hebt – van eenvoudig tot luxe.” Op Facebook schrijft Marea: “Plaats, strand en zwembad – gewoon geweldig en alles is zeer comfortabel. Het personeel is vriendelijk.”

Camping Ionion Beach
Kamperen aan de Griekse zee op camping Ionion Beach
Camping Ionion Beach
Kamperen aan de Griekse zee op camping Ionion Beach

Wat vind jij?

Welke camping hoort wat jou betreft in de top 10 thuis? Laat het ons weten op Facebook!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat als jij een product via deze link koopt, wij hier een klein percentage voor krijgen. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…