Viervoeter mee op vakantie? Dit zijn 5 hondvriendelijke campings

Martine van Kuler

Een hondenstrand, hondendouches, extra watertappunten, een oppasservice, speelvijver of zwembad. Op veel campings zijn honden toegestaan, maar sommige zijn extra hondvriendelijk. Op deze vijf campings in binnen- en buitenland is je viervoeter net zo welkom als jij. Woef.

Camping Samoza – hondencamping op de Veluwe (Nederland)

Op deze camping in Vierhouten mag je per kampeerplek maar liefst vier honden meenemen. En dat is niet het enige. Op Samoza zijn speciale hondendouches, een omheind losloopveld, een hondenbar op het terras en er is zelfs de mogelijkheid workshops en cursussen te volgen. Wil je meer informatie over deze camping? Klik dan hier.

Lekker douchen op Camping Samoza (fotocredit: Camping Samoza).
Lekker douchen op Camping Samoza (fotocredit: Camping Samoza).

Camping La-Soupèze – hondenwalhalla in de Dordogne (Frankrijk)

Een kleinschalige, geheel omheinde camping waar honden overal los mogen lopen. Dit zal zowel baasjes als viervoeters als muziek in de oren klinken. La Soupèze ligt in de Périgord-Vert, het noordelijk deel van de Franse Dordogne. Direct vanaf de hondencamping wandel je zo de bossen in. Ook zijn er beekjes en meertjes in de naaste omgeving. Het goede nieuws: honden mogen ook daar loslopen. Wil je zonder hond op pad? Dan kun je gebruik maken van een speciale oppasservice. Hier vind je meer informatie over deze camping.

Camping Park Grubhof – samen met je hond genieten van de Alpen (Oostenrijk)

Op camping Park Grubhof mogen honden niet loslopen, maar dat betekent niet dat de viervoeters het er niet naar hun zin zullen hebben. De camping ligt namelijk in de Oostenrijkse Alpen tussen weilanden en aan een rivier. Er zijn dus mogelijkheden te over om eindeloze wandelingen te maken en een frisse duik te nemen. Is je hond hierna nog niet schoon? Geen probleem, want op Park Grubhof is een speciale hondendouche. Kijkje nemen? Dat kan hier.

Samen genieten van de Alpen in Oostenrijk (fotocredit: Camping Park Grubhof).
Samen genieten van de Alpen in Oostenrijk (fotocredit: Camping Park Grubhof).

Camping Tapadinho – Hondvriendelijke camping in Portugal

Oke, het is even rijden, maar dan heb je ook wat. Dat geldt in ieder geval voor de hond, want die mag op Camping Tapadinho lekker loslopen. De camping ligt bovendien in een rustig en heuvelachtig natuurgebied, dat garant staat voor heerlijke wandelingen. En wil je toch een dagje weg zonder hond? Dat kan, want er is een hondenoppas-service. Meer info vind je op deze website.

Lekker luieren in Portugal (fotocredit: Camping Tapadinho).
Lekker luieren in Portugal (fotocredit: Camping Tapadinho).

Evensterk – Kleinschalige hondencamping in Drenthe (Nederland)

Op deze kleine camping in Drenthe mogen honden lekker loslopen. En dat niet alleen… er zijn zelfs speeltoestellen waar de dieren zich kunnen uitleven. Bovendien staan er badjes waar ze lekker in kunnen spelen. Ook is er vers vlees voor de dieren te koop. Heb je naast een hond ook een paard dat je wilt meenemen naar de camping? Op Evensterk kan het.

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings waar honden meer dan welkom zijn. Ken je er een die zeker het vermelden waard is? Laat het ons dan weten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!