Verrassende indelingen Chausson 660 meest bijzonder

Jos Mark

Dat je bij Chausson terechtkunt voor een camper met een opvallende indeling mag algemeen bekend zijn. De nieuwe Chausson 660 is momenteel de meest bijzondere. Zoek je een camper met een 'doorloopgarage' of 'inloopkast', bekijk dan zeker deze Chausson.

Chausson

Chaussons zijn flexibele campers met een aantrekkelijk prijskaartje. De campers worden samen met het zustermerk Challenger in het Franse Tournon-sur-Rhône gebouwd. In deze fabriek van Trigano lijken de ontwerpers de vrije hand te hebben in het bedenken van bijzondere oplossingen. Zo ook bij deze Chausson 660.

Garage Chausson 660 verbonden met woonruimte

Het meest opvallende aan deze Chausson 660 is de vierde toegangsdeur links achterin. De deur met volledige hoogte en eigen opstapje geeft toegang tot de manshoge bergruimte achterin de camper. Hier is plaats voor de fietsen, maar ook voor kleding of de keukenvoorraad. De bergruimte is ook bereikbaar via een deur in het interieur van de camper. Zo kun je deze ruimte wellicht het best vergelijken met een inloopkast. In de rechterzijwand bevindt overigens nog een deur van een meer gangbaar formaat. Bovenin deze ruimte – boven de kleine zijdeur – hangen bergplanken met elastiek om de inhoud op zijn plek te houden. Daaronder nog twee lades voor bijvoorbeeld sokken. Ons lijken dat prima plaatsen voor kleding. Naast de hoge toegangsdeur heeft Chausson een opklapbaar rek gemaakt. Neergeklapt heb je toegang tot vijf bakjes. Dat rek beperkt dan wel ernstig de doorgang.

Enorm ruim en flexibel interieur

Ook in de woonruimte zijn bijzondere keuzes gemaakt. De lange L-vormige bank aan de linkerkant wordt aangevuld met twee hockers die je overal in de camper kunt plaatsen. Tegenover de bank een dressoir dat onder meer de televisie met een schermdiagonaal van 80 centimeter kan herbergen. Deze glijdt op rails uit zijn bergplek omhoog als hij nodig is. De tafel heeft vier uitklapbare punten waardoor het formaat verdubbelt. Opgevouwen neemt hij zo niet veel ruimte in beslag en uitgevouwen kun je er riant aan eten met vier of vijf personen. In totaal kun je met wel zeven tot acht personen in de Chausson 660 een gezellige avond beleven.

Bed aan het plafond

Slapen doen je in de Chausson 660 in het hefbed van 1,90 x 1,60 meter, dat aan het plafond hangt en elektrisch naar beneden zakt. Chausson is een fan van hefbedden, we schreven laatst nog over de Exaltis. De badkamer is voorzien van een zwenkwand die het fonteintje over het toilet zwenkt als je van de douche gebruik wil maken. Tegenover die badkamer de keuken. De koelkast is van het compressortype en heeft 135 liter inhoud. Opvallend is dat de koelkast op een verhoging is geplaatst. Onder de koelkast een berglade voor kookspullen die je wat minder vaak gebruikt.
Een tweepits kookplaat, een kleine spoelbak in het aanrecht, twee lades en evenveel kastjes eronder maken de compacte keuken af. Rechts op het aanrecht staat een doorzichtige wand met een vakverdeling die het interieur een loft-achtige uitstraling geeft. Er tegenover is nog een lage hangkast met erboven de ‘bar’. Een ruimte met een vakverdeling waarin twee glaasjes een plek vinden en ruimte is voor prullaria.

SpecificatiesChausson 660

Basisvoertuig: : Ford Transit, 170 pk
Afmetingen (lbh):: 6,99 / 2,35 / 2,92 meter
Leeggewicht:: 3115 kilo
Laadvermogen:: 385 kilo
Maximaal gewicht:: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen:: 4 / 4
Prijs:: vanaf ca. 79.950 euro
Website:: Chausson

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.