Vernieuwde Knaus Sport caravan oogt nóg sportiever

Martine van Kuler

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Knaus Sport een geschikte caravan voor kampeerders die houden van een actieve vakantie. Met ingang van modeljaar 2022 oogt de caravan nóg sportiever. Dit heeft alles te maken met de nieuwe FoldXPand-achterwandconstructie die we al kennen van de Knaus VAN TI. En dat is niet de enige verandering…

Knaus Sport

Is het een camper of een caravan? Je zou het je zomaar kunnen afvragen als je achter de nieuwe Knaus Sport rijdt. Door de nieuwe achterkant heeft de sportieve caravan vanaf 2022 namelijk veel weg van de VAN TI. Wil je het antwoord op de vraag? Dan zul je dus echt even moeten inhalen.

Is het een camper? Of is het een caravan?
Is het een camper? Of is het een caravan?

Knaus caravan met FoldXPand-achterwand

Het passeren van de Knaus Sport is overigens wel op eigen risico – afgezien van de verkeersveiligheid. Je kunt namelijk zomaar verliefd worden op de caravan. De FoldXPand-constructie zorgt dat de achterwand van de caravan glad is. Dit houdt in dat de achterbumper en de lichten niet uitsteken, wat de Knaus caravan een nóg sportievere uitstraling geeft. Binnenin zorgt de gladde achterwand voor meer leefruimte.

Aan de buitenkant van de Knaus Sport vind je bovendien gewijzigde rangeerhandgrepen voor en achter en een zilvergrijs embleem met het bekende vegenlijndesign.

De Knaus Sport 420 KD.
De Knaus Sport 420 KD.

Nieuw interieur voor Knaus Sport

Ook binnen in de caravan is het een en ander veranderd. Het nieuwe interieur is voorzien van modern rechthoekig meubilair, gekruist hout en lichte oppervlakken in de badkamer, keuken en zithoek. De nieuwe Blue Night-bekleding past perfect bij het elegante en toch sportieve karakter van de caravan. De softclose deuren, het bluetooth-geluidssysteem dat kan worden aangesloten op mobiele apparaten en de usb 3.0-aansluitingen op elke zwanenhalslamp zorgen voor optimaal kampeercomfort.

Door de vernieuwingen ziet de Knaus Sport er nog beter én sportiever uit, maar dit is niet ten koste gegaan van het gewicht; dat is hetzelfde gebleven. Daarom is deze Knaus caravan is nog steeds geschikt voor lichtere trekauto’s. Bovendien zijn er zoveel indelingen beschikbaar dat er voor vrijwel iedere kampeerder – alleen, samen of met een heel gezin – wel een geschikte caravan te vinden is.

Koken op een inductieplaat kan in een elektrische Knaus Sport.
Koken op een inductieplaat kan in een elektrische Knaus Sport.

Knaus Sport ook als volledig elektrische caravan beschikbaar

Er valt sowieso veel te kiezen bij de Knaus Sport. Niet alleen de indeling, maar ook de keuze tussen gas of elektrisch. Met ingang van modeljaar 2022 zijn tien indelingen namelijk volledig elektrisch beschikbaar. Deze Knaus e-power modellen zijn maar liefst 50 kilo lichter dan de gasversie. Dat is weer een voordeel voor kampeerders die een kleinere trekauto hebben. Onlangs schreven we al een artikel over Knaus e-power. Je leest het hier.

Ben jij ook gecharmeerd van de nieuwe Knaus Sport of juist helemaal niet? Laat het ons dan weten. Vinden we leuk!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!