Genomineerden ANWB Camper van het Jaar 2023

Dit zijn ze: de drie genomineerden voor de ANWB Caravan van het Jaar 2023-verkiezing

Martine van Kuler

Wat is de ANWB Caravan van het Jaar 2023? Traditiegetrouw komen we dat pas te weten tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Nog even geduld dus! Wél kunnen we alvast de drie genomineerde caravans onthullen.

De ANWB Camper en Caravan van het Jaar is een jaarlijkse onderscheiding voor de opvallendste en meest innovatieve caravan en camper. Een vakjury van journalisten met ruime ervaring en inzicht in de volledige caravan- en campermarkt – onder wie Jos en DW – kiezen samen met ervaringsdeskundigen zes genomineerden. Welke drie campers in de race zijn voor de titel las je vorige week al op Campingtrend, nu onthullen we de caravans die dit jaar het meeste indruk maakten op de jury. Wie neemt de titel over van de Hobby Beachy?

Adria Altea

Voor modeljaar 2023 krijgt de Adria Altea een opknapbeurt. De grootste verandering van de Adria Altea 2023 is misschien wel de minst zichtbare: lichtgewicht AL-KO Vario X-chassis is de nieuwe basis voor de caravan. Niet alleen de carrosserie van de Adria Altea 2023 is lichter. Voor de kasten is bijvoorbeeld ook gebruikgemaakt van een lichtgewicht constructie. Bovendien zijn in de wandkasten uitneembare planken aanwezig. De rondzit kreeg een lichter frame en de constructie van het keukenblok is vereenvoudigd. Voor de bekleding heb je de keuze uit drie moderne kleuren. De jury was onder de indruk en nomineerde de vernieuwde Altea voor de titel ‘ANWB Caravan van het Jaar 2023’.

Adria Altea 2023 totaal
De Adria Altea 2023.
Adria Altea 2023 totaal
De Adria Altea 2023.

Knaus Azur

Ook de nieuwe Knaus Azur dingt mee naar de titel. De zelfdragende constructie van deze herintreder in het topsegment is gebouwd op een chassis met een geïsoleerde vloer. Dit fibre frame bestaat uit 22 delen die met uiterste precisie door robotarmen aan elkaar zijn verlijmd. Het frame is uv-bestendig en volgens Knaus ook zelfherstellend. Dit betekent dat deukjes en krassen, bijvoorbeeld door contact met steentjes of een boomtak, zullen verdwijnen door blootstelling aan warmte. Bijzonder aan het interieur is de smart wall: een met stof bekleed oppervlak aan de wand waarachter een opbergruimte schuilgaat.

Knaus Azur
De Knaus Azur.
Knaus Azur
De Knaus Azur.

Tabbert PEP Pantiga

De laatste genomineerde in de verkiezing van ‘ANWB Caravan van het Jaar 2023’ is de PEP Pantiga. Met de vernieuwe PEP wil Tabbert een caravan neerzetten met een trendy design en moderne techniek, helemaal gericht op de wat jongere kampeerders. Het exterieur heeft opvallend matwitte wanden en ook de grote raampartijen springen in het oog. Hierdoor is er veel licht binnen in de caravan, wat een ruimtelijk effect geeft. Lichtpanelen in de zijwanden en bijpassende plafondlamp zorgen voor een gezellige sfeer.

Tabbert PEP Pantiga
De Tabbert PEP Pantiga.
Tabbert PEP Pantiga
De Tabbert PEP Pantiga.

Bekendmaking op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Ben je benieuwd wat de ANWB Caravan van het Jaar 2023 wordt? Kom dan op woensdag 5 oktober naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht, want daar vindt de onthulling plaats. Ben je niet in de gelegenheid dit live te aanschouwen dan is er nog geen man overboord, want op Campingtrend maken we de winnaar natuurlijk ook bekend. Klik op onderstaande button als je meer wilt lezen over de verkiezing ANWB Camper en Caravan van het Jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!