Camping La Magaudie in Chartrier-Ferrière

Dit zijn de winnaars van de ANWB Camping van het Jaar 2023-award

Martine van Kuler

Aan de vooravond van de Vakantiebeurs zijn traditiegetrouw de winnaars van de ANWB Camping van het Jaar 2023 bekendgemaakt. Het publiek kon voor 2023 een stem uitbrengen in drie categorieën: de beste kleine camping, de meest bijzondere huuraccommodatie en de fijnste familiecamping aan zee. In al deze categorieën zijn twee winnaars, een camping in Nederland en een camping in het buitenland. En dit zijn de zes gelukkige campings...

De beste kleine camping

In Nederland: Camping de Nesse in Limmen
Een camping voor levensgenieters. Met ruim 28 kampeerplaatsen voor caravans (en campers tot 6 meter) kom je hier helemaal tot rust. Voor kinderen tot een jaar of acht is er genoeg te doen en ontdekken, bijvoorbeeld de weide met geitjes die geaaid en gevoerd mogen worden.

Over de grens: Camping la Magaudie in Chartrier-Ferrière (Frankrijk)
Met 30 ruime kampeerplaatsen (volop schaduw), een restaurant met Franse keuken, een speelbos en het heerlijke zandstrand van Lac du Causse op maar drie kilometer is La Magaudie een oase van rust en vakantieplezier. Liever iets huren? Er zijn vier kampeerhutten en twee gîtes voor mensen zonder eigen kampeermiddel. 

ANWB Camping van het Jaar Lago Idro Glamping Boutique in Anfo
Lago Idro Glamping Boutique in Anfo.
ANWB Camping van het Jaar Lago Idro Glamping Boutique in Anfo
Lago Idro Glamping Boutique in Anfo.

De meest bijzondere huuraccommodatie

In Nederland: Vakantiepark Beerze Bulten in Beerze
Wikkelhouse biedt ruimte aan vier personen. Die verblijven in een prachtig vormgegeven ruimte die zo goed als volledig uit hout is opgetrokken. De inrichting bestaat uit een tweepersoonsbed en een slaapbank, een babybed, eettafel met vier stoelen, flatscreen-tv, airconditioning, een badkamer met douche, wc en wastafel, en een keukenblok met elektrisch kooktoestel, koelkast en koffiezetapparaat. Er is ook een XL-versie van Wikkelhouse; die heeft een stapelbed in plaats van een slaapbank en ook nog een magnetron en vaatwasser in de keuken. Om buiten te genieten van je verblijf kun je gebruikmaken van schommelstoelen en een picknickbank.

Over de grens: Lago Idro Glamping Boutique in Anfo (Italië)
Op deze Italiaanse camping kun je overnachten in een wel heel luxe Tipi Lodge met twee verdiepingen. Op de benedenverdieping vind je een tweepersoons slaapkamer en een compleet ingerichte badkamer en keuken. Op de bovenverdieping (met ramen) staan twee eenpersoonsbedden. Buiten op de vlonder zijn nog eens twee slaapplekken in een apart tentje – ideaal voor wat oudere kinderen die behoefte hebben aan een eigen stekkie. Op die vlonder vind je ook een privé-jacuzzi waarin je heerlijk kunt borrelen en bubbelen.

Comfortcamping Scheldeoord in Baarland
Comfortcamping Scheldeoord in Baarland.
Comfortcamping Scheldeoord in Baarland
Comfortcamping Scheldeoord in Baarland.

De fijnste familiecamping aan zee

In Nederland: Comfortcamping Scheldeoord in Baarland
Scheldeoord ligt pal aan de Westerschelde in de ‘Zak van Zuid-Beveland’. Een lieflijk, rustig polderlandschap met kleine dorpen. Goes is op 15 kilometer afstand de dichtstbijzijnde stad.

Over de grens: Camping & Resort Sangulí in Salou (Spanje)
Op deze Spaanse camping zijn verschillende ‘werelden’. Zo is er onder meer een Mediterraan, Afrikaans en Polynesisch gedeelte waar je je steeds in andere sferen bevindt. Sterker nog: de camping heeft maar liefst vijf zwembaden, elk in hun eigen thema, dat tot in de perfectie is doorgevoerd.

Camping & Resort Sangulí Salou in Salou
Camping & Resort Sangulí Salou in Salou.
Camping & Resort Sangulí Salou in Salou
Camping & Resort Sangulí Salou in Salou.

Nét geen ANWB Camping van het Jaar 2023

Er waren per categorie zestig campings genomineerd, dertig in Nederland en dertig over de grens. Ruim achttienduizend kampeerders hebben hun stem uitgebracht. Ben je benieuwd welke campings nét geen ANWB Camping van het Jaar 2023-award hebben gewonnen? Klik voor Nederland op deze link en voor het buitenland op deze.

En wil je meer weten over de Vakantiebeurs? Lees dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!