Verkeersboetes in Duitsland voor te hard rijden twee keer zo duur

Luc Schaepkens

Te hard rijden in Duitsland kost met ingang van 10 november 2021 twee keer zoveel. Vanaf die datum worden de verkeersboetes in Duitsland namelijk verdubbeld. Je bent dan overigens nog steeds flink goedkoper uit dan in ons land.

Overtredingen

Rij je buiten de bebouwde kom tot 20 kilometer per uur te hard? Dan kost dat per 10 november 20 euro in plaats van 10 euro. Ter vergelijking: diezelfde overtreding zou je in eigen land op 197 euro komen te staan. Voor overtredingen met 30 kilometer per uur of meer worden de boetes niet verdubbeld. Wel worden ze fors verhoogd. Zo kost een snelheidsovertreding buiten de bebouwde kom met meer dan 70 kilometer per uur per 10 november 700 euro in plaats van 600 euro. Dat de verkeersboetes in Duitsland nog meevallen, blijkt wel uit het feit dat je met eenzelfde overtreding in ons land al bij de rechter zou zitten.

Verkeersboetes in Duitsland worden duurder

De steeds terugkerende discussie in Duitsland over de invoering van een maximumsnelheid is weer gaan liggen. Die komt er vooralsnog niet. Nieuw is de boete voor wie op de snelweg geen zogenoemde ‘reddingsstrook’ – Rettungsgasse – vrij laat. Dat gaat je tussen de 200 en 320 euro kosten. Een maand rijverbod en twee strafpunten op je rijbewijs kan ook. De reddingsstrook is de baan die vrijgelaten dient te worden bij files zodat de hulpdiensten langs kunnen. Daartoe moet iedereen op de meest linkse rijstrook uiterst links rijden. Iedereen op de andere rijstroken uiterst rechts.

Bekijk hier de hogere boetebedragen in Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur