Veilig ’s winters de caravan verwarmen met Truma

Luc Schaepkens

De temperatuur daalt. Tijd om eens naar de verwarming in onze caravan te kijken. Veel caravans hebben een Truma-kachel. Daarmee kun je veilig de caravan verwarmen.

Veilig de caravan verwarmen: hoe werkt de kachel?

Nogal wat mensen zijn huiverig om hun kachel in de caravan te gebruiken. Zo is er de angst voor koolmonoxide. Toch is de verwarming in een moderne camper of caravan superveilig. Waarom dat veilig is en hoe het werkt, leggen we uit in onderstaande video. Je ziet daarin een Truma-kachel van binnen. Zo kun je goed zien hoe je veilig de caravan verwarmt.

De brander bevindt zich in een afgesloten behuizing die op geen enkele manier in verbinding staat met het interieur van de caravan. Gasapparaten zoals de Truma caravankachels moeten aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen voordat ze in een caravan mogen worden ingebouwd.
De zuurstof voor de verbranding wordt van onder de caravan – door de vloer – aangezogen. De verbrandingsgassen verlaten de caravan door de schoorsteen, die van papier lijkt, maar van een sterke roestvrijstalen binnenbuis is voorzien. Zo kun je de hele herfst en winter veilig de caravan verwarmen.

Met de Truma Hybrid Combi E verwarm je veilig. Je kunt daarbij kiezen uit gas, stroom of diesel. Of een combinatie. Zo heb je het altijd warm en is er altijd warm water. Hier lees je meer over de Combi E van Truma.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur