Veilig onderweg met het flexibele markeringsbord van HABA

Martine van Kuler

Veel kampeerders nemen hun fiets mee op vakantie. Op de wegen zien we dan ook veel campers en auto’s met fietsen achterop. Slechts zelden zijn die fietsen ook voorzien van een markeringsbord, terwijl het toch echt veiliger is. In sommige landen is het zelfs verplicht om duidelijk aan te geven dat je een lading hebt die uitsteekt. Het flexibele markeringsbord van HABA – eventueel in combinatie met de Sorrento fietshoes – biedt uitkomst.

Markeringsbord

Misschien denk je: ‘Ik rijd nooit met lading die uitsteekt’, maar vergis je niet. Ook een fietsendrager is – in beide betekenissen van het woord – uitstekende lading. In Nederland en het grootste deel van Europa zijn de regels vrij eenvoudig. Bij lading die meer dan één meter uitsteekt moet je een markeringsbord van 50 bij 50 centimeter aanbrengen. In Spanje en Italië zijn de regels afwijkend. Daar moet álle lading achterop een voertuig worden voorzien van een markeringsbord. Met twee fietsen achterop blijf je misschien nog binnen de meter, maar dan nog is het aan te raden je lading te markeren. Je waarschuwt andere weggebruikers immers dat jouw voertuig langer is dan het van een afstand lijkt.

Flexibel markeringsbord

HABA – bekend van de handige kampeeraccessoires – heeft nu een flexibel markeringsbord van 50 bij 50 centimeter. Het is gemaakt van polypropyleen, dat het sterk, duurzaam en soepel maakt. Dankzij het klasse II hoog retro-reflecterende folie mét honingraadstructuur is het bord al op geruime afstand zichtbaar. Met stevige metalen ogen is het markeringsbord eenvoudig op de lading vast te zetten.

Kies jij ook voor veiligheid onderweg? Het flexibele markeringsbord is geschikt voor alle Europese landen, met uitzondering van Spanje en Italië waar afwijkende regels gelden. Het bord kost 19,25 euro.

Sorrento fietshoes

Wil je dat je fietsen niet alleen veilig, maar ook onbeschadigd aankomen op de plaats van bestemming? Denk dan eens aan een beschermhoes. HABA heeft er een die speciaal is gemaakt voor gebruik op fietsendragers. Deze Sorrento fietshoes is gemaakt van stevig ripstop polyester en voorzien van een pu-coating. Dat betekent dat hij uv-bestendig en waterafstotend is.

De beschermhoes heeft een opening aan de achterkant, waardoor je hem gemakkelijk over de fietsen op de drager kunt trekken. Met het elastische koord onderin is de hoes af te spannen. Eenmaal op plaats van bestemming kan de beschermhoes gemakkelijk worden opgeborgen in het bijgeleverde tasje.

Extra handig aan deze Sorrento fietshoes vinden wij trouwens het venster voor een markeringsbord. Je schuift het er zo in, en voilà, je fietsen zijn beschermd en jij bent goed zichtbaar. Twee vliegen in één klap dus. De adviesprijs van de Sorrento fietshoes is 52,25 euro.

Fietshoes en flexibel markeringsbord in beeld

Campingtrends Jos Mark neemt geregeld zijn fietsen mee op vakantie. Hij was dan ook de aangewezen persoon om de Sorrento fietshoes en het flexibele markeringsbord te testen. Dat doet hij in de video hieronder. En passant vertelt hij nog meer over het gebruik van markeringsborden.

Denk jij nu, die hoes en dat bord wil ik hebben? Kijk dan hier voor een HABA-verkooppunt bij jou in de buurt. Overigens heeft HABA nog veel handige kampeeraccessoires, zoals de multifunctionele picknickmand waarover we onlangs schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!