Veerboot naar Noorwegen vanaf volgend jaar ook vanuit Groningen

Luc Schaepkens

Vanaf 7 april 2022 kun je vanuit de Groningse Eemshaven met de veerboot naar Noorwegen. Naar het Noorse Kristiansand, om precies te zijn. Boeken is nu al mogelijk op de site van de veerdienst. Met de veerboot kun je eenvoudig en comfortabel de oversteek maken. Campers, caravans en vrachtwagens vinden ook een plek. Je bent ongeveer veertien uur onderweg.

Veerboot Groningen

Het plan is dat de veerboot – het cruiseveerschip MS Romantika – drie keer per week de overtocht maakt. En wel elke dinsdag, donderdag en zaterdag. Het vertrekt om 15.00 uur vanuit de Eemshaven en legt – na een comfortabele nacht aan boord – om 9.00 uur ’s ochtends de volgende dag aan in het Noorse Kristiansand. Initiatiefnemers zijn de Holland Norway Lines (HNL) en rederij Tallink. De nieuwe dienst levert ongeveer vijftig nieuwe banen op met uitzicht op een verdubbeling daarvan.

Op moderne veerboot comfortabel naar Noorwegen

De MS Romantika is een modern schip met de nieuwste en duurzaamste techniek aan boord. Op het schip is plek voor passagiers, auto’s – waaronder ook campers en caravans – en vrachtwagens. Je kunt drie keer per week vertrekken vanuit de Eemshaven. Er is ook drie keer per week een retourvaart vanuit het Noorse Kristiansand. Aan boord van het schip zijn diverse restaurants, café’s en (belastingvrije) winkels. Voor een retourtje inclusief overnachting met auto ben je straks naar verwachting tussen de 600 en 900 euro kwijt. Op de site beginnen de prijze rond de 75 euro (per persoon) voor het goedkoopste enkele ticket.

Als we op de site een boeking doen om een prijs te zien, rolt er het volgende uit: een retour, voor twee personen met een camper korter dan 7 meter. We gaan heen op 29 mei 2022 en terug op 30 juni 2022. Daar hangt een prijskaartje van 650 euro aan. Dat is dan wel met de 10% earlybird-korting. Je kunt er wel de bespaarde brandstof en niet-betaalde tol nog vanaf trekken. Men verwacht overigens vooral van Noorse kant erg veel belangstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur