Veel extra’s in rijk uitgeruste Pössl 2win S Plus

Luc Schaepkens

Buscamperbouwer Pössl rust zijn model Pössl 2Win S Plus voor seizoen 2021 uit met de nodige extra’s. Het prijskaartje is aangenaam.

Pössl 2Win S Plus in drievoud

Het actiemodel komt in drievoud. Je kunt de Pössl 2Win S Plus namelijk op drie verschillende basisvoertuigen bestellen. De Fiat Ducato en zijn zusjes Citroën Jumper en Peugeot Boxer. Ze zijn allen rijk uitgerust. We noemen de airco, de aluminium velgen, de cruise control en de tractiecontrole. De camper is zes meter lang en heeft een zogenoemd open interieur. Dit wil zeggen dat je in de bus ongehinderd van voor naar achter kunt kijken. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Het laat de 2Win groter lijken. Het gebruikte houtdecor kreeg de naam Calva Appel mee.

Aan bergruimte geen gebrek. Rondom het bed, boven het keukenblok en boven de dinette bovenkasten. Voor licht en lucht zorgt een klein dakluik boven het bed. Boven de zitgroep een groot exemplaar. Het keukenblok is compact met een spoelbak en twee pitten. Handig is de koelkast – een Dometic-compressorkoelkast met 100 liter inhoud – die staat op de kopse kant van de keuken. Je hoeft dus niet helemaal naar binnen voor je koude drankje. Het vriesvakje kan worden uitgenomen. De badkamer met toilet in de 2Win S Plus is voorzien van een eigen raampje.

Dwarsliggen

Achterin het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed. De bedmaat is 1,96 bij 1,55/1,42 meter. Boven het hoofdeind een handig vak voor mobieltje, bril of leesboek. Onder het bed bagageruimte. Die kun je volledig gebruiken want de 2Win S Plus heeft een maximaal gewicht van 3500 kilo. Het raam aan de achterkant is optioneel. Je kunt hier ook kiezen voor een schuifraam. Standaard zijn de opstap en de soft-close-functie. Kies je voor de uitvoering met de 140 pk sterke Citroën Jumper als basis, dan heb je hem in Duitsland voor de deur staan voor 40.000 euro. De Fiat kost 1700 euro meer. Dat is exclusief onze bpm. In ons land is hij er vanaf net geen 57.000 euro. Het voordeel voor de klant op dit actiemodel is 6000 euro.

Basisvoertuig: Citroën Jumper / Peugeot Boxer / Fiat Ducato
Afmetingen (lbh): 5,99 / 2.05 / 2.65 meter
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 2+1 (optioneel)
Prijs: vanaf 55.899 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur