Travellife Barletta Comfort

Van plastic picknickbankje tot relaxen op Travellife Barletta Comfort-stoelen

Marije Onderwaater

Bijna is het zover: nog iets meer dan drie weken en dan geniet ik weer van het campingleven. Ik kijk enorm uit naar rust; geen wekker, tijd met mijn gezin, en een spelletje doen onder de luifel van onze vouwwagen. Sinds vorig jaar hebben we ons campingmeubilair helemaal op orde met de Travellife Barletta Comfort-stoelen. Een heel verschil met hoe ik vroeger kampeerde.

Kamperen is heerlijk, maar ik wil wél graag goed zitten. Enkele jaren geleden stonden we op camping Les Cigales bij het Franse Rocamadour. Een camping met veel Fransen die grotendeels back to basic kampeerden. Dus met kleine tentjes, minitafeltjes en krukjes om op te zitten. Aan de ene kant was ik een beetje jaloers op zoveel tevredenheid; aan de andere kant vond ik het toch wel fijn om zelf in ieder geval een campingstoel met een rugleuning te hebben. Tijdens mijn eerste kampeervakantie zonder ouders was dat wel anders. Toen sleepte ik de welbekende blauwe koffer die transformeerde tot picknicktafel mee. De hele kampeervakantie zat ik op een van de vier stoeltjes en dat ging prima.

Travellife Barletta Comfort standenstoel
Travellife Barletta Comfort standenstoel

Travellife Barletta Comfort

Maar tijden veranderen en no way dat ik mijn hele vakantie op een picknickbankje doorbreng. De standenstoel deed al lang geleden intrede in mijn campinguitzet. Vorig jaar was het tijd voor vervanging en kreeg ik de Travellife Barletta Comfort-stoelen om uit te proberen. De stoelen bleken een groot succes! De eerste keer dat we ons er op neervlijden was in Frankrijk, op camping La Citadelle bij het Middeleeuwse stadje Loches. Een kleine week later klapten we ze uit in de kustplaats in de Franse kustplaats Saint-Georges-de-Didonne, waar we op camping Idéal verbleven.

Travellife Barletta Comfort
Travellife Barletta Comfort

Zeven verschillende standen

De Travellife Barletta Comfort heeft zeven standen. En dat is fijn! Bij het ontbijt of tijdens een spelletje staat de stoel gewoon rechtop. ‘s Avonds na het eten gaat de stoel een stukje achterover om even te chillen en ‘s avonds zetten we de stoel in de laagste stand om naar de sterren te kijken. Dat deden we bijvoorbeeld op camping le Bois de la Justice, in 2022 onze laatste stop voor we weer thuis waren.

Lichtgewicht stoel
De stoel is geheel zwart van kleur en voorzien van zachte bekleding. De airmesh-voering heeft een honingraatstructuur die ventileert en – bij een regenbuitje – water doorlaat. Het frame is gemaakt van lichtgewicht aluminium en weegt slechts 5,3 kilogram. Het draagvermogen is maximaal 120 kilogram. Aan de achterzijde heeft de stoel een opbergvak.

Travellife Barletta relaxstoel
Lekker lezen met de benen omhoog!
Travellife Barletta relaxstoel
Lekker lezen met de benen omhoog!

Travellife Barletta Comfort voetenbank of relaxstoel

Op de website is de Travellife Barletta Comfort te koop voor 119,95 euro. Optioneel is nog een bijbehorende Barletta Comfort-voetenbank te koop, waarmee je lekker met de benen omhoog kunt zitten. Die hebben wij niet, want chillen doe ik in de Travellife Barletta relaxstoel, waar ik hier al over schreef. Deze stoel is perfect om even helemaal ontspannen een boek te lezen.

Ben je geïnteresseerd in de standenstoel of relaxstoel? Via onderstaande button kom je terecht op de site van Travellife.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…