Van bestelwagen naar kampeerbus dankzij CampBoks

Martine van Kuler

Een bestelwagen die je in een mum van tijd kunt omtoveren tot een buscamper, compleet met bed, bank en keuken. Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Het Oostenrijkse CampBoks ontwikkelde een unieke kampeermodule waarmee het wél kan.

Met CampBoks transformeer je vrijwel iedere middelgrote bestelwagen, zoals een VW Transporter, Mercedes-Benz V-Klasse of Vito, Opel Vivaro of Renault Trafic, in een volledig uitgeruste kampeerbus. De enige voorwaarde is dat de ruimte tussen de wielkasten van het voertuig minimaal 119 centimeter is en de lengte van de laadruimte 200 centimeter.

CampBoks is complete kampeermodule

De kampeermodule met uitschuifbare Euroboxen is 119 centimeter breed, 137 centimeter diep en 90 centimeter. Hij weegt ongeveer 140 kilo en je schuift hem zo in je bestelbus. De unit bevat zo’n beetje alles wat je voor een kampeertripje nodig hebt, zoals een comfortabel bed, zithoek, eetruimte, een 12-volt stopcontact en twee waterreservoirs van elk 12 liter.

Bijzonder is de uitschuifbare keuken aan de bestuurderszijde. Deze heeft een opklapbare spoelbak met kraan, een klein werkblad, een Primus-gaskampeertoestel met één brander en een 15-liter koelbox. Met een doucheopzetstuk maak je van de kraan een buitendouche. Onder het blad is een uitschuifbare ruimte voor het opbergen van drie Euroboxen, waarin je kookgerei, servies en etenswaren kunt bewaren.

CampBoks
CampBoks

Kampeerbus met toilet en wastafel

Wil je je buscamper helemaal compleet maken, kies dan voor een Boxio droogscheidingstoilet en wastafel. Deze hebben hetzelfde formaat als de Euroboxen en kun je dus eenvoudig op de rails zetten in plaats van een krat. Het systeem heeft een draagvermogen 200 kilo, dus je kunt zelfs op de slide-out je behoefte doen. Al is het vanwege privacyredenen misschien beter om de box eruit te halen en even met de wc tussen de struiken te verdwijnen…

Hoe CampBoks er precies uitziet en hoe eenvoudig het systeem te installeren is, zie je in het filmpje hieronder. Momenteel is de kampeermodule nog niet leverbaar, maar daar werken de Oostenrijkers hard aan. Via onderstaande button kun je je op de wachtlijst laten zetten. De Campboks gaat in de basis 6590 euro kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!