Vakantietip in Oostenrijk: een prima plek voor gezinsvakantie

Luc Schaepkens

Vakantieplannen maken voor als we straks de grens over kunnen? Bekijk dan deze vakantietip: net over de grens van Duitsland met Oostenrijk ligt de Tiroler Zuspitze Arena. Dit gebied vol bergen en campings is perfect voor een gezinsvakantie.

Zugspitze in Oostenrijk

Vrijheid en actie in de bergen. Met de kinderen naar een klimbos of naar de zomerrodelbaan. Met een superstep de berg af of ravotten in het zwembad. Of je bezoekt een van de zeven dorpjes in dit gebied aan de zonzijde van de imposante Zugspitze in Oostenrijk

Met de superstep van de berg af.
Met de superstep van de berg af.

Actieve gezinsvakantie tussen de bergen

Helemaal nieuw in dit gebied zijn de belevenispaden. Hier kun je spannende wandelingen met de kinderen maken. Spelenderwijs leren ze veel over de natuur. Er is keuze genoeg: het Wateravonturenpad Zugspitzi am Gaisbach in Ehrwald, het Moosle’s Forscherpad in Lermoos, Moosle’s Toverbos, het Natuurpad in Berwang, het Beverpad in Biberwier en het Moorlehrpad in Heiterwang am See. Onderweg zijn er allerlei opdrachten, uitdagingen en leuke quizvragen. En dit alles te midden van de bloeiende natuur, frisgroene alpenweides en kraakheldere bergmeren.

In het klimbos zijn vijf spannende alpine-parcoursen uitgezet met maar liefst zestig klimelementen. Dat zorgt voor een heleboel plezier en adrenaline. Zo kom je onderweg onder meer een hemeltrapeze en een reuzenspinnenweb tegen. Van eenvoudige klimelementen voor kinderen tot uitdagende parcoursen voor geoefende klimmers. De zomerrodelbaan in Biberwier is ook reuzespannend. De baan is 1300 meter lang en heeft veertig bochten.

Heel veel te doen in Oostenrijk

De kids kunnen ook meedoen aan het jeugdvakantieprogramma van de Tiroler Zugspitz Arena. Voor de jonge onderzoekers van 4 tot 9 jaar is er het kinderprogramma ‘Kruidenkabouter Kasimir’. Kids vanaf 10 jaar beleven avonturen bij het Aktiv-Programma. Hier gaan ze klimmen en biken, en is canyoning het hoogtepunt van de dag. Verder zijn er talrijke kinderspeelfeesten en speelplaatsen in het gebied. Er is verder een kinderboerderij met bergdieren als geiten, ezels, herten, runderen, lama’s, hazen, uilen en zelfs apen. Zeker een bezoek waard. Of vlieg als een vogel over de berg met de Flying Fox, een soort kabelbaan van 380 meter lang.

De Tiroler Zugspitz Arena is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar de kids enorm veel kunnen beleven. Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

Naar Oostenrijk? Vergeet je tolvignet niet. Vakantieplannen nog niet rond? Nog meer argumenten nodig waarom Oostenrijk een heerlijk vakantieland is? In dit artikel geven we er elf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur