Vakantieplannen maken? De site Feriënstrassen.info helpt

Luc Schaepkens

Een vakantie over de grens zit er op dit moment nog niet in, maar er schijnt licht aan het einde van de tunnel. En dus maken we alvast vakantieplannen. Een site die daar heel goed bij kan helpen, is Feriënstrassen.info. Voor de mooiste routes in Europa.

Vakantieplannen maken? Dan is Feriënstrassen.info een mooi hulpmiddel

Dit is het perfecte moment om vakantieplannen te maken. Niks zo leuk als de voorpret, toch? We hebben voor het maken van die plannen een mooie tip. Een site vol met de mooiste routes door Europa: Feriënstrassen.info is de naam. Bekende vakantieroutes, zoals de Romantische Strasse in Duitsland. Maar ook routes in Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland. Deze Duitse site is een initiatief van de ADAC – het Duitse zusje van de ANWB – en Knaus-Tabbert.

Je kunt een reis op verschillende manieren plannen. Zo is het mogelijk voor zogenoemde ‘Ankerpunkte’ kiezen. Dan geef je aan wat je op de route zeker wilt zien. Dat kan Schloss Neuschwanstein bij Füssen zijn. Of de Brandenburger Tor in Berlijn. Deze punten worden vervolgens in jouw route verwerkt. Een ander idee: een tijdreis door de middeleeuwen, de Romeinse tijd of de 19e eeuw. Of plan op Feriënstrasen.info een route langs verschillende mythen. Liever ‘gewoon’ een uitgestippelde route? Dat kan natuurlijk ook. De route van deze maand is de Duitse Spielzeugstrasse (foto hierboven). Deze speelgoedstraat voert je langs plekken die een rol spelen in de honderden jaren speelgoedgeschiedenis van dit land.

Vakantieplannen maken? Ga dan snel aan de slag op de site Feriënstrasse.info

Zoek je misschien nog een fijne camping? In dit artikel vind je de Europese camping-top 100.

Zoek je een camping in Frankrijk aan een rivier? Hier vijf tips.

Of blijf je liever in eigen land? Kijk dan eens naar Zeeland. Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur